Afbeelding

Fergil Hesterman

IJszwemmer en marathonzwemmer, 24 jaar,
inwoner van Diemen sinds zijn geboorte

Je bent tijdens het festival Kunst in Sport opnieuw Sportman van het Jaar geworden.
"Ik ben er blij mee, maar was ook verrast. Ik had verwacht dat pannavoetballer Samir Kali Sportman van het Jaar zou worden. Hij heeft goede prestaties geleverd."

Wat doet een ijszwemmer in de zomer?
"Ik ben ook marathonzwemmer, dus ik zwem veel. Daarnaast protesteer ik tegen het invoeren van de wetsuit bij het marathonzwemmen. Dat is mij te warm."

Winter of zomer?
"Winter. Ik kan niet tegen de warmte. Ik ben dan snel moe, slaap slecht en zweet veel. Toen het zo warm was heb ik op één dag drie T-shirts gedragen. Steeds nadat ik ergens was geweest voor een afspraak moest ik mij weer omkleden."

Wat zijn jouw hobby's?
"Mijn sport zwemmen is mijn hobby. Daarnaast schrijf ik graag fantasyverhalen. Ik volg daar een cursus voor."

Ga je vaak uit?
"Nee, niet vaak. Maar af en toe ga ik met een paar vrienden uit de zwemwereld naar een terrasje in Amsterdam. We hebben geen vast terras, maar zien wel waar we uitkomen."

Je favoriete plek in Diemen?
"Een haventje in de Diem. 's Winters train ik daar in het ijswater. Het is daar heerlijk stil en af en toe rijdt er een trein voorbij. Een mooie combinatie van iets stads gemengd met de natuur."

Wat kan er beter in Diemen?
"Ik zou graag zien dat er meer betaalbare woningen komen. De prijzen van de woningen stijgen snel en het is voor jongeren moeilijk om aan een betaalbare woning te komen."