Leerlingen van De Octopus begonnen dinsdag een uur later.
Leerlingen van De Octopus begonnen dinsdag een uur later. Foto: Jan Ronday

Ouders hebben begrip voor prikactie leraren basisscholen

De basisscholen in Diemen hielden dinsdagochtend een prikactie. De lessen begonnen een uur later. Ouders hebben begrip voor de actie.

DIEMEN Floris brengt zijn dochter naar school die in groep 4 van basisschool De Octopus zit. Hij heeft begrip voor de actie van de leerkrachten.

"Veel familieleden van mij werken als leerkracht in het basisonderwijs. Ik ben dus op de hoogte van de salarissen van de leraren in het basisonderwijs en die zijn inderdaad niet hoog. Ik vind dat leerkrachten in het basisonderwijs meer mogen verdienen."

Hij weet dat de werkdruk van de leraren hoog is en dat er in geval van bijvoorbeeld ziekte van een leerkracht naar noodoplossingen moet worden gezocht. "Mijn dochter is tot dusver niet naar huis gestuurd. Als de leerkracht een keer ziek was werden de kinderen over andere klassen verdeeld."

Klassen groot

Priscilla brengt haar zoon, dochter en nichtje naar De Octopus. Ook zij heeft begrip voor de prikactie en is van mening dat het salaris van de leerkrachten omhoog moet en dat er tevens iets aan de werkdruk gedaan moet worden. "De klassen zijn tegenwoordig ook groot. In de klas van mijn dochter zitten bijna dertig kinderen. Dat is zwaar voor de leerkracht."
In het centrum van Diemen staat een vader op het punt om zijn twee dochters naar De Nieuwe Kring te brengen. Hij staat volledig achter de actie van de leerkrachten. Zijn twee dochters vertellen dat zij het helemaal niet erg vinden dat de school deze ochtend een uur later begint. Integendeel. De jongste is langer in bed blijven liggen en heeft daarna gespeeld. Haar oudere zusje heeft zich deze ochtend ook prima vermaakt. Zij heeft onder andere televisie gekeken en een boekje gelezen. Ook was er tijd om uitgebreid te ontbijten.

Priscilla brengt haar kinderen en nichtje naar school.