Amber van der Meij prolongeerde Europese titel met Oranje U17.
Amber van der Meij prolongeerde Europese titel met Oranje U17.

Diemense wint EK beachhandbal

DIEMEN Amber van der Meij (16) uit Diemen is zondag in de Kroatische hoofdstad Zagreb met het Nederlands jeugdteam Europees kampioen beachhandbal voor speelsters tot 17 jaar geworden. Amber is lid van handbalvereniging SV Zeeburg.

Begin vorig jaar benaderde het Nederlands Handbal Verbond (NHV) handbalclubs om interesse te wekken voor beachhandbal. Amber besloot zich aan te melden en werd al snel geselecteerd voor Oranje U17. De Nederlandse ploeg won in 2016 de Europese titel in Nazaré in Portugal. Amber maakte deel uit van dat team. Afgelopen zondag heeft Oranje U17 de Europese titel geprolongeerd.

Amber: "Wij zijn woensdag naar Zagreb vertrokken en hebben in totaal acht wedstrijden gespeeld. De wedstrijden werden gespeeld op een strand in Zagreb. Wij hebben in de finale met 2-0 van Portugal gewonnen." De setstanden waren respectievelijk 23-20 en 19-18 in het voordeel van Oranje U17. Maandag keerde de ploeg terug op Schiphol.

Amber behoort tot de selectie van Oranje U17 die over enkele weken meedoet aan het WK. Dat toernooi vindt plaats in Mauritanië. Zij vindt het moeilijk om de kansen van Oranje U17 in te schatten. "Wij kennen de andere teams nog niet, maar gaan binnenkort beelden van die ploegen bekijken." Amber is een talentvolle handbalster. Zij maakte afgelopen seizoen deel uit van de B1-junioren van SV Zeeburg die in de jeugddivisie uitkwamen. Met ingang van het seizoen 2017-2018 is Amber lid van de selectie van de A1-junioren. Dit team speelt in de landelijke competitie. "Ik train drie keer per week bij SV Zeebug en op zaterdag bij de handbalschool in Alkmaar. Wij spelen onze wedstrijden meestal op zondag. De A1 speelt alleen in de zaalcompetitie, niet op het veld." De rechtshandige Amber is een speelster die het vooral van haar opbouwende kwaliteiten moet hebben.