Route en nummer lijn 9 veranderen

DIEMEN Lijn 9 wordt met ingang van 22 juli 2018 lijn 19. De tram rijdt dan niet meer van De Sniep in Diemen naar het Centraal Station.

Lijn 19 rijdt vanaf die datum van De Sniep via onder andere het Alexanderplein, het Weesperplein, het Frederiksplein, het Weteringcircuit en Leidseplein naar station Sloterdijk.

Reizigers die naar het centrum van Amsterdam of het Centraal Station willen reizen, kunnen op diverse plekken overstappen. Op tram 14 (Alexanderplein), de metro (Weesperplein) of de Noord/Zuidlijn (Vijzelgracht, vlak bij het Weteringcircuit. Zij kunnen overigens ook in Diemen op de trein of metro stappen. Het GVB heeft vrijdag de nieuwe lijnennetkaart bekendgemaakt. Die gaat in op 22 juli 2018, de dag dat de Noord/Zuidlijn volgens planning gaat rijden. Het GVB speelt erop in dat de binnenstad van Amsterdam steeds drukker wordt en kiest er daarom voor om minder trams door het centrum te laten rijden. De metro kan meer reizigers tegelijk vervoeren en heeft in tegenstelling tot de tram en bus geen last van de drukte op straat. Het GVB stelt dat met het nieuwe vervoerplan de dienstverlening wordt verbeterd. Reizigers met bepaalde bestemmingen zullen in tegenstelling tot nu (vaker) moeten overstappen, maar zullen desondanks toch snel op hun bestemming zijn.

3