De eindshow in Theater de Omval.
De eindshow in Theater de Omval.

Leerlingen basisscholen tonen talenten in Theater de Omval

DIEMEN Leerlingen van diverse basisscholen in Diemen die hebben meegedaan aan de workshops 'Talentontwikkeling' van de Stichting Welzijn Diemen (SWD) hebben zich vorige week woensdag gepresenteerd tijdens de eindshow in Theater de Omval.

Leerlingen van de basisscholen De Ark, De Venser, de Sint-Petrusschool en De Octopus hebben tien weken hard gewerkt tijdens de workshops. Het ging hier om naschoolse activiteiten. De workshops 'Talentontwikkeling" stonden onder leiding van Mario Semeleer van SWD. Hij is coördinator talentontwikkeling en praktijkbegeleider. Mario organiseerde de workshops samen met een groep van 16 stagiaires van verschillende maatschappelijke hbo-opleidingen.

Tijdens de eindshow waren veel ouders aanwezig. De bezoekers genoten van de demonstraties van de kinderen. Tijdens de eindshow waren ook Jack, Jim en Lisa van de partij. Zij zijn de mascottes van het project. Voor de kinderen was het een verrassing dat Diemo de Eend langskwam. Hij is sinds enkele maanden de mascotte van Diemen.

De SWD heeft dit schooljaar workshops georganiseerd tijdens de naschoolse activiteiten. Elke reeks werd afgesloten met een eindshow in Theater de Omval. Aan het begin van het schooljaar 2017-2018 wordt er weer gestart met een nieuwe serie workshops. Naast talentontwikkeling organiseert SWD ook naschoolse activiteiten die op sport gericht zijn. Hierbij wordt in een aantal gevallen samengewerkt met de Diemense sportverenigingen. De sportactiviteiten staan onder leiding van buurtsportcoaches Dionne Tool en Rens Wit. Ook zij krijgen tijdens de activiteiten hulp van stagiaires.