Deelnemers hadden veel plezier.
Deelnemers hadden veel plezier. Foto: Jan Ronday

Slotavond avondvierdaagse van Diemen mondt uit in groot feest

De avondvierdaagse van Diemen is vrijdagavond afgesloten met een feestelijke intocht bij Het Wapen van Diemen. Het was een groot feest.

DIEMEN Er deden dit jaar 1015 deelnemers mee aan de avondvierdaagse. Maar liefst 956 wandelaars hadden zich ingeschreven via basisscholen in Diemen en Duivendrecht.

Veel ouders en andere familieleden liepen met hun kinderen mee. Sommige zelfs alle avonden, andere enkele dagen. In veel gevallen wisselden de ouders elkaar af. Maar ook andere familieleden liepen mee met de kinderen. Ook leerkrachten van de basisscholen hadden hun wandelschoenen aangetrokken. Tijdens de slotavond stonden er veel mensen bij Het Wapen van Diemen om de wandelaars in te halen.

Geluk

De deelnemers hadden geluk dat het alle vier de avonden droog bleef. Donderdagavond was het warm, maar veel wandelaars hadden geen moeite met de temperatuur. Een kwestie van een goede voorbereiding, veel drinken en de kleding aanpassen. "Ik heb mijn kleding donderdagavond op de temperatuur afgestemd", aldus Tamara. Zij liep drie van de vier dagen mee met haar zoon Benjamin. Vrijdagavond stond zij langs de kant. Benjamin werd toen begeleid door zijn neef Mees. Tamara had kleine bekertjes met drinken bij zich voor een aantal kinderen dat over de finish kwam. De organisatie had voor alle wandelaars die waren gefinisht een medaille, een wandeldiploma en bloemen klaar staan. Het besluit van de organisatie om de basisscholen vooraf geen medailles te verstrekken pakte goed uit. Na afloop van de avondvierdaagse bleven heel veel deelnemers bij het Wapen van Diemen te staan. Zij genoten van de optredens van The Originals Brassband, Baas B en Sven Versteeg. Het werd een enorm feest; er werd gezongen, gedanst en gelachen.

Er deden ruim duizend wandelaars mee aan avondvierdaagse.