Swingende jazzmuziek.
Swingende jazzmuziek. Foto: Bastiaan Miché

Culinair festijn en jazzfestival vormen goede combinatie

Smakelijk Diemen en jazzfestival Duke op het Diemerplein zijn evenementen die duidelijk aanslaan bij het publiek. Er waren afgelopen weekeinde veel bezoekers en de reacties waren positief. Volgend jaar keren beide evenementen terug.

DIEMEN Smakelijk Diemen werd voor de tweede keer gehouden, Duke op het Diemerplein vond voor de vierde keer plaats. Smakelijk Diemen duurde ook dit jaar twee dagen. Fijnproevers konden genieten van heerlijke hapjes en koele drankjes.

Veel horecazaken uit Diemen deden mee aan Smakelijk Diemen. Zij gaven bezoekers de kans om heerlijke hapjes te proeven. Een aantal bezoekers maakte kennis met gerechten die zij nog nooit hadden gegeten. Brasserie Drusius en Grand Café Cheers en hadden beide een bar ingericht op het Diemerplein. De koele drankjes vonden gretig aftrek.

Op het terras van het Diemerplein genoten de bezoekers. Ook de terrassen van de horecazaken op het Diemerplein zaten vol. Het weer werkte mee. Zaterdag was het aangenaam, zondag erg warm. "Ja, wij zitten hier heerlijk op het terras, maar morgen gaan we varen", aldus een inwoonster van Diemen. De sfeer zat er zaterdag goed in. Het werd steeds drukker; veel bezoekers wilden de optredens van de artiesten zien. Tijdens de tweede dag van Smakelijk Diemen vond ook het jazzfestival Duke op het Diemerplein plaats. Net als vorig jaar bleek dit een goede combinatie. Bezoekers konden smullen van culinaire hoogstandjes en tegelijkertijd naar de swingende optredens van jazzmuzikanten luisteren. Dennis Heide van de Stichting Smakelijk Diemen toonde zich tevreden over het evenement. De opkomst was goed en de sfeer prettig en ontspannen.

Amy Koopmanschap, voorzitter van de Stichting Jazzfestival Duke op het Diemerplein, deelde die mening. "Het was geslaagd. Alles zat mee: het weer was goed en de sfeer was uitstekend. Mensen konden zondag heerlijk eten en drinken en genieten van jazzmuziek. Volgend jaar bestaat Duke op het Diemerplein vijf jaar en vieren wij ons eerste lustrum. De mensen rekenen inmiddels op ons."

Genieten op het terras.
Natasha Verheij van Het Wapen van Diemen maakt een gerecht voor burgemeester Erik Boog.
Opperste concentratie.
Johan van Overbeek van Absolute Delicious.