Afbeelding
Foto:

Brigitte Wielage

Fractievoorzitter VVD en bijzondere ambtenaar burgerlijke stand
Diemenaar sinds 1990

Vertel eens iets over je werk als bijzondere ambtenaar burgerlijke stand.
"Sinds 2008 ben ik bevoegd om een huwelijk te voltrekken of een partnerschap te registeren. Het is een eer een bijdrage te mogen leveren aan een van de mooiste dagen in het leven van het bruidspaar. Elk paar is uniek en daarom wil ik ook van iedere huwelijksvoltrekking of partnerregistratie iets bijzonders maken."

Wat zijn jouw hobby's?
"Mijn hobby's zijn mijn werk: politiek en huwelijken voltrekken. Daarnaast vind ik het heerlijk om te lezen en tijd door te brengen met familie."

Wat is jouw favoriete vakantieland?
"Spanje en Portugal. In mijn jeugd ging ik altijd met mijn ouders een maand naar Spanje. De gelukkigste maanden van mijn jeugd. Inmiddels zijn we ook verknocht aan Portugal, de Algarve, maar dan wel het deel dicht bij de Spaanse grens."

Jouw beste eigenschap?
"Mijn empatisch vermogen en dienstverlenende karakter. Bij mij is de klant altijd koning. Dat geldt ook voor vrienden en familie."

En jouw slechtste?
"Het woord 'nee' komt zelden voor in mijn vocabulaire. En heel soms praat ik te veel. Mijn huisarts zei toen ik twee was tegen mijn moeder dat ik per ongeluk ben ingeënt met een naald van een grammofoonplaat, dus ik kan er niet helemaal iets aan doen."

Wat kan beter in Diemen?
"Dat zien we na maart 2018! Een fris nieuw college met wat meer woman's touch! Ik ben wel trots op het aantal vrouwelijke fractievoorzitters in Diemen. Veiligheid vraagt onze constante aandacht in welke vorm dan ook. Ook parkeren, vooral in Diemen-Zuid, heeft mijn aandacht."