Bart Zeilstra in Diemen-Zuid.
Bart Zeilstra in Diemen-Zuid.

Baas B treedt op tijdens slotavond van avondvierdaagse

DIEMEN Baas B treedt op vrijdagavond 16 juni op voor Het Wapen van Diemen tijdens de intocht van de avondvierdaagse van Diemen. Het optreden begint rond 20.30 uur. Vanaf 21.00 treedt Sven Versteeg op.

Baas B, de artiestennaam van Bart Zeilstra, groeide op in Diemen-Zuid. Hij maakte in het verleden deel uit van de groep Lange Frans en Baas B. De muzikanten uit Diemen hadden een prachtige carrière. In 2009 stopte de band. Nadat Bart zich een aantal jaren met andere zaken bezighield en zich ook op andere muziekstijlen concentreerde, besloot hij ongeveer een jaar geleden weer als Baas B muziek uit te brengen en op te treden.

Bart: "Tijdens het schrijven van muziek maakte ik het nummer 'Het is wat het is'. Het is een rapnummer dat meteen goed voelde. Recent heb ik het nummer 'Het gaat lekker' opgenomen en uitgebracht. Het gaat hierbij om een samenwerking met Dennis Kroon, een oud-militair die aan de Voice of Holland heeft meegedaan." Baas B brengt zijn muziek niet meer 'fysiek' uit. Liefhebbers kunnen de nummers downloaden via iTunes of streamen via Spotify.

Speciaal

Baas B en Brutus traden op tijdens het Loswalfestival in mei van dit jaar. Het was druk in de feesttent en de reacties waren zeer positief. "Ik treed vrijdagavond solo op omdat Brutus verhinderd is. Ik vind het altijd speciaal om in Diemen op te treden, want hier ligt mijn basis. Ik ken heel veel mensen in Diemen." Baas B treedt op zaterdag 24 juni opnieuw op in Diemen. Die dag vindt voor het Wapen van Diemen het Zomerfestival plaats. "Het is een dag voor een goed doel en ik treed dan gratis op. Ik heb als barkeeper gewerkt bij Het Wapen van Diemen en heb nog steeds goed contact met de eigenaars Natasha en Jos."