Afbeelding
Foto:

Pamela Giddings

Oprichtster Winkel van Sinkel in zorgcentrum Berkenstede

Diemenaar sinds haar geboorte

Wat houdt de Winkel van Sinkel in?
"De Winkel van Sinkel is in zorgcentrum Berkenstede gevestigd. Ik heb de winkel drie jaar geleden met Caroline van Wageningen opgericht. Wij werken er met zes vrijwilligers. De Winkel van Sinkel neemt nieuwe en gebruikte spullen in en verkoopt die vervolgens aan onze klanten. Met de opbrengst organiseren wij leuke activiteiten voor de bewoners van Berkenstede en de mensen die daar de dagbesteding en/of de revalidatie bezoeken."

Wat heb je met Engeland?
"Mijn vader was een Engelsman. Hij was in de Tweede Wereldoorlog telegrafist bij de RAF, de Britse luchtmacht. Na de oorlog werkte hij 40 jaar bij American Express in Amsterdam. Mijn moeder, die lerares Engels was, boekte daar een reisje. Toen hebben ze elkaar ontmoet. Ik heb de Engelse nationaliteit en heb anderhalf jaar in Engeland gewoond. Ik vind het een schitterend land met hele aardige mensen."

Wat is jouw favoriete vakantiebestemming?
"Door mijn vader zit het reizen in ons bloed. Ik ben recent een week in New York geweest, samen met mijn kinderen. Mijn man en ik gaan later dit jaar rondreizen door Sri Lanka. Ik vind het belangrijk om mensen van diverse culturen te ontmoeten en wil nog graag heel veel verschillende landen bezoeken."

Met wie zou je nog eens een gesprek willen voeren?
"Met mijn vader. Hij is op 25 mei 1993 overleden. Op de dag dat hij werd gecremeerd is mijn zoon geboren. Mijn zoon lijkt heel veel op mijn vader."

Wat kan er beter in Diemen?
"Ik zou het fijn vinden als meer mensen zich voor anderen inzetten. Bijvoorbeeld een uurtje voorlezen in Berkenstede of met een bewoner een wandeling maken. Dat hoeft echt niet veel tijd te kosten. Ook is de Winkel van Sinkel op zoek naar een vrijwilligster voor de woensdag- en/of de zaterdagochtend. Kom gerust eens langs om de sfeer te proeven. Wij staan ook op Facebook."