Rémon van Asselt (links op de voorgrond) na het behalen van de titel in 2015. Hij verlaat SV Diemen.
Rémon van Asselt (links op de voorgrond) na het behalen van de titel in 2015. Hij verlaat SV Diemen.

SV Diemen trekt 5 nieuwe spelers aan

DIEMEN - SV Diemen heeft vijf nieuwe spelers aangetrokken voor het seizoen 2017-2018. Het betreft Kevin Kroese, Mitchell de Vries, Maxim Stefels, Tommy ter Bruggen en Faisel Bakir.

De club heeft afscheid genomen van doelman Dave Moen, verdediger Tijs Ernest, middenvelder Rémon van Asselt en aanvaller Giliano Eijken. Moen, Ernest en Van Asselt komen met ingang van het seizoen 2017-2018 uit voor de amateurs van Ajax, Eijken gaat spelen voor SDZ, dat aan het einde van het afgelopen seizoen is gepromoveerd naar de derde klasse.

De vijf spelers die de selectie van SV Diemen versterken kwamen allen in het verleden uit voor SV Diemen. Centrale verdediger Mitchell de Vries komt over van AGB. Maxim Stefels speelde vorig seizoen voor NVC. De linksbenige speler kan op het middenveld en in de aanval spelen. Fasil Bakir komt over van RKAVIC. Hij kan als centrale verdediger of middenvelder spelen. Spits Tommy ter Bruggen kwam uit voor IVV.

Middenvelder Kevin Kroese keert na twee jaar terug naar SV Diemen. Hij kwam de afgelopen twee seizoenen uit voor Assendelft. Kroese is een offensieve middenvelder die in het seizoen 2014-2015 een belangrijke speler was van het team van SV Diemen dat onder leiding van trainer Marc Stuut kampioen werd van de vierde klasse. Zijn broer Leroy Kroese was toen tweede doelman achter Dave Moen. Leroy Kroese speelde mee in de beslissingswedstrijd tegen SV Ouderkerk die SV Diemen met 1-0 won. Leroy verrichtte in de slotfase van die wedstrijd twee prachtige reddingen. Kevin en Leroy zijn zonen van Peter Kroese, die van 1971 tot 1979 voor SV Diemen speelde. Hij was een uitstekende speler die als offensieve middenvelder en rechtsbuiten kon spelen. Robin Ternede, bestuurslid van de zondagsenioren van SV Diemen, is blij met de komst van vijf nieuwe spelers. "Het zijn vijf jongens die in het verleden bij SV Diemen hebben gespeeld. Zij hebben met elkaar afgesproken om terug te keren. Ik verwacht niet dat nog meer spelers van de zondagselectie vertrekken. Wij zullen wel nog een aantal spelers aantrekken, onder wie een keeper. Na het vertrek van Dave Moen hebben wij nog een doelman: Abe Molewijk. Hij is jong en maakte vorig seizoen voor het eerst deel uit van de A-selectie."