Afbeelding
Foto: AM

Buurtbewoners blijven tegen bouw van flat

DIEMEN - De leden van het Comité Hoogbouw Nee en andere omwonenden blijven zich verzetten tegen de bouw van een appartementencomplex met inpandige garage op de hoek van de Arent Krijtsstraat en de Hartveldseweg. Dit bleek tijdens een inloopavond in het gemeentehuis die dinsdagavond werd gehouden.

Projectontwikkelaar AM Wonen wil op de plek waar nu nog het slooppand staat waarin in het verleden bedrijven als AVVL en Yarden waren gevestigd een appartementencomplex bouwen. Het aangepaste plan werd maandag gepresenteerd. Dit komt erop neer dat de gevel van het hoge deel iets verder van de Arent Krijtsstraat komt te staan, maar dat de hoogbouw van het pand uit elf bouwlagen zal bestaan. Het eerdere plan voorzag in tien bouwlagen. Ook inwoners van Diemen die niet in de buurt wonen, zijn tegen het plan. Zij vinden een dergelijk hoog pand niet passen op de plek van de entree van Diemen.

Het comité en omwonenden zijn tegen het plan. Zij vinden het pand te groot en zijn van mening dat hun woongenot wordt aangetast. Zij verliezen hun uitzicht en krijgen veel minder zon in hun woning. Ronald Vriend van het comité gaf tijdens de inloopavond een overzicht van de huidige situatie en de nieuwe situatie na de bouw van het appartementencomplex. Hij deed dit met behulp van luciferdoosjes.

Het plan ligt tot en met 29 juni ter inzage in het gemeentehuis (zie ook: www.ruimtelijkeplannen.nl). Iedereen kan een zienswijze indienen over het ontwerpbesluit. De gemeenteraad moet vervolgens een Verklaring van geen bedenkingen afgeven. De beantwoording (door het college van B en W) van eventuele zienswijzen wordt meegenomen bij de stukken van de gemeenteraad. De Verklaring van geen bedenkingen wordt behandeld tijdens een informatieve raadsvergadering (op 7 of 14 september). Dan kunnen bewoners inspreken. De gemeenteraad neemt in september tijdens een besluitvormende raadsvergadering een besluit over de Verklaring van geen bedenkingen. Als de gemeenteraad akkoord gaat wordt in oktober de omgevingsvergunning afgegeven. Hiertegen kan in september en oktober beroep worden aangetekend. Lees verder op pagina 5.