Afbeelding
Foto:

Kai de Haan

Gemeenteraadslid en vrijwilliger, 31 jaar, Diemenaar sinds 2007

Je was afgelopen weekeinde vrijwilliger tijdens het Loswalfestival.
"Inderdaad, het was een erg leuk weekend. Ik heb genoten van de gezellige en vrolijke sfeer en de optredens van artiesten. Vooral van Baas B en Brutus op vrijdag en van de Foute Party op zaterdag. Het is leuk om als vrijwilliger actief te zijn en ik heb daar ook regelmatig de tijd voor. Ik ben lid van het Comité 1940-1945, heb geholpen tijdens de Vrijheidsmaaltijd op 5 mei op het Diemerplein, help weleens bij Serve the City en ben sinds deze week aspirant bij de brandweer in Diemen."

Wat doe je verder?
"Over een paar maanden ben ik klaar met mijn rechtenstudie en ik heb samen met een vriend een bedrijf dat juridische bijstand verleent. Daarnaast ben ik fractievoorzitter van D66 in de gemeenteraad en help ik af en toe mijn ouders bij (het uitbouwen van) hun escaperoom-onderneming."

Hoe gaat het nieuwe kabinet eruitzien?
"Ik ga uit van een kabinet van VVD, D66, CDA en ChristenUnie en denk dat er in september een nieuw kabinet is."

Jouw favoriete vakantieland.
"Heb ik niet echt, al vond ik Brazilië en Thailand allebei wel erg mooi. Ook vind ik Rome een mooie stad. Ik ben er als middelbare scholier geweest tijdens een schoolreis. Later nog een paar keer. Ik vind de historische gebouwen zoals het Colosseum mooi en de sfeer is er prettig."

Je bent 31 jaar, dus ga je regelmatig uit?
"Dat valt wel mee. Ik ga soms naar Amsterdam, bijvoorbeeld naar de TonTon Club bij Westerpark en binnenkort naar club Panama. Maar ik kom af en toe in horecazaken in Diemen: in Cheers, Blauw, en 't Pandje of Het Wapen van Diemen. Wij hebben met enkele vrijwilligers van het Loswalfestival net geluncht bij Roediez."