Het magazine is gepresenteerd.
Het magazine is gepresenteerd. Foto: Jan Ronday

Magazine toont sterke en goede kanten van Diemen

DIEMEN - Inwoners van Diemen krijgen deze week Het Magazine van Diemen Daarom Diemen in de brievenbus. Het magazine is in opdracht van de gemeente gemaakt en zal volgens de huidige planning één keer per jaar verschijnen. Het magazine wordt tevens opgenomen in het welkomstpakket dat nieuwe inwoners van de gemeente ontvangen.

Daarom Diemen is de term die de gemeente gebruikt bij de citymarketing van Diemen. In het magazine staat allerlei informatie over wat Diemen zo aantrekkelijk maakt om in te wonen of te verblijven. De meeste inwoners zijn op de hoogte van de sterke en aantrekkelijke punten van Diemen, al zullen ook zij soms worden verrast. Voor mensen die hier pas recent zijn komen wonen zal het magazine een eyeopener zijn.

De meeste inwoners wonen graag in Diemen omdat het zo dicht bij Amsterdam ligt. Wel de lusten van de stad, niet de lasten. Maar Diemen heeft zelf ook veel sterke punten: gevarieerde woningbouw, een rijk en gevarieerd verenigingsleven, diverse winkelcentra, een wekelijkse markt op het Diemerplein, steeds meer horecazaken, veel bedrijven, veel groen en water, mooie plekken om te spelen en te sporten, een theater en steeds meer evenementen, waaronder het Diemer Festijn, het Loswalfestival, Duke op het Diemerplein en het Wereldfestival, dat op 2 juli voor de eerste keer wordt gehouden. In het magazine komen die sterke punten uitgebreid aan bod. Burgemeester Erik Boog vertelt over de gemeente waarin hij zich enorm thuis voelt, er is aandacht voor het het verleden van Diemen (Historische Kring Diemen), Theater de Omval, natuurlijk het Diemerbos en nog veel meer. In het magazine is ook een agenda opgenomen waarin de evenementen staan die in de rest van dit jaar worden gehouden. En dat zijn er veel.