Leden van De Meeuwen tonen de bekers.
Leden van De Meeuwen tonen de bekers. Foto: Jan Ronday

De Meeuwen Sportvereniging van Jaar

DIEMEN - Zwemvereniging De Meeuwen is Sportvereniging van het Jaar 2017 geworden. Een delegatie van de vereniging kreeg vrijdagavond tijdens de eerste dag van het Loswalfestival de bokaal uitgereikt van wethouder Jeroen Klaasse van Sportzaken. De bijeenkomst werd gepresenteerd door oud-wethouder Steven Dijk.

De Meeuwen is een actieve sportvereniging in Diemen die Sportcentrum Wethouder F.B. Duran als thuisbasis heeft. De vereniging heeft diverse afdelingen: zwemmen, waterpolo en synchroonzemmen. Maar De Meeuwen doet meer: De Meeuwen organiseert elk voorjaar de zwemvierdaagse, die veel zwemmers uit Diemen, maar ook van buiten de gemeente, naar het zwembad trekt. Leden van de club ontvangen de deelnemers, houden samen met zweminstructeurs van het sportcentrum toezicht op de zwemmers, delen na afloop drinken en fruit uit en overhandigen hun de medailles.

De synchroonzwemsters van de club geven regelmatig demonstraties, in het verleden zelfs in het koude water van de Weespertrekvaart tijdens een vorige editie van het Loswalfestival. De Meeuwen organiseert sinds 2016 tevens het schoolwaterpolotoernooi. Hier doen ook scholen uit de Amsterdamse wijk IJburg aan mee. De Meeuwen bedrijft op deze manier public relations voor het zwembad. De hoop is erop gevestigd dat ook inwoners van IJburg gebruik gaan maken van het zwembad in Diemen-Zuid. Ook geeft De Meeuwen zwemlessen, die zeer goed staan aangeschreven.

Vorig jaar werd voor het eerst de Sportvereniging van het Jaar gekozen. Dat was toen handbalvereniging SV Zeeburg.

Wethouder Jeroen Klaasse: "Ik vind het mooi dat De Meeuwen Sportvereniging van het Jaar is geworden. De Meeuwen is een vereniging die al lang bestaat en ons gemeentelijke zwembad als thuishaven heeft. Daarnaast doet de vereniging ook veel voor de gemeenschap, zoals het organiseren van de zwemvierdaagse, een zwemtoernooi voor scholen en een waterpolotoernooi voor scholen. Ik heb de leden van de club twee bekers overhandigd. De grote is een wisselbeker die de vereniging over een jaar door moet geven, de kleine beker mag De Meeuwen houden."