Het Saan Museum is zondag weer open.
Het Saan Museum is zondag weer open. Foto: Saan

zaterdag 20 mei

De Ingebeelde Zieke
van Molière

Theater de Omval 20:00 uur

Theatergroep Diemen speelt De Ingebeelde Zieke van Molière. Er valt heel wat te lachen om de hoofdpersoon in deze komedie, maar de man zelf beschouwt het leven allerminst als een lolletje. Zondag is er ook een voorstelling (14.00 uur).

zondag 21 mei

Oldtimers

Saan Museum 13:00 uur

In het Saan Museum komt de bijna 120-jarige geschiedenis van Koninklijke Saan tot leven. Te zien zijn onder meer historische auto's en kranen, talloze foto's, oude onderhoudsboeken en gereedschappen van vroeger. De toegang, aan de Weesperstraat 78-82 in Diemen, is zoals altijd gratis.

Bingo 't Kruidvat

Huis van de Buurt 't Kruidvat 13:30 uur

Gezellige prijzenbingo gehouden van 13:30 tot 17:00 uur. Een boekje voor 5 rondes kost €7,50. Halve boekjes zijn ook verkrijgbaar.

dinsdag 23 mei

A United Kingdom

Theater de Omval 14:00 uur

Waargebeurd drama over een Botswaanse prins die in de jaren '40 internationale opschudding veroorzaakt wanneer hij met een blanke Londense vrouw trouwt.

Filmavond Catholism

Sint Petrus' Bandenkerk 20:00 uur

Enn unieke reis door de wereld van het katholieke geloof gepresenteerd door Mgr Robert Barron. De avond begint om 20.00 uur in ons tijdelijke secretariaat Berkenstede nr. 304, Diemen . De zaal is geopend vanaf 19.30 uur.

woensdag 24 mei

Plukexcursie

Diemen 9:30 uur

Op deze 'Wilde woensdag'gaan we in Diemen op zoek naar eetbare planten en theekruiden. Na afloop krijg je enkele recepten mee, om thuis aan de slag te kunnen. Tijd: 9.30 tot 12.00/12.30 uur. Kosten: € 6,- per persoon, ten behoeve van de onderhoudspot van Natuurpark Spoorzicht. Aanmelden: uiterlijk zaterdag 20 mei (liefst eerder) Via: natuurindiemen@gmail.com.

PinkDiemen ontmoeting

Theater de Omval 19:30 uur

Ontmoeting in Café Blauw, de Omval. waar Diemenaren (homo, lesbo, biseksueel, transgender, ruimdenkende, interseksuele en zich afvragende) elkaar kunnen treffen. Pink Diemen is de gelegenheid voor LHBT'ers uit Diemen en omgeving om nieuwe mensen in en uit de eigen buurt te leren kennen in een relaxte sfeer. Vanaf 19.30 uur. Zie ook www.pinkdiemen.nl.

donderdag 25 mei

Dauwtrappen en Oecumenische viering

Sint Petrus' Bandenkerk 8:45 uur

Verzamelen op het Kerkplein voor de Sint Petrus' Bandenkerk om gezamenlijk een wandeling te maken door Diemen. De route is toegankelijk voor rolstoelen. Aansluitend is er een oecumenische viering om 10.30 uur in de tuin van de Ontmoeting. De voorgangers zijn, pastor H. Hartog en Dhr. R. Lammertsen.

Lady Macbeth

Theater de Omval 20:00 uur

Een tragisch portret van een mooie, sterke en meedogenloze vrouw die vecht voor haar onafhankelijkheid in een door mannen gedomineerde wereld. Het verhaal is gesitueerd in het Engelse Northumberland van 1865. De jonge Katherine (een veelbelovende rol van aanstormend talent Florence Pugh) wordt door haar vader verkocht aan een sadistische, rijke mijntycoon. Hij heeft haar op het oog als echtgenote voor zijn even onvriendelijke als autoritaire zoon. Katherine wordt stelselmatig vernederd en moet verplicht binnenshuis blijven. Heel af en toe ontsnapt ze naar de hei, waar ze zich vrij voelt. Als Katherine een allesverzengende relatie aanknoopt met een knecht, gaat het mis. Dit indrukwekkende speelfilmdebuut van theater- en operaregisseur William Oldroyd is een adaptatie van Nikolaj Leskovs roman 'Lady Macbeth uit het district Mtsensk' (1865). In 1934 werd dit verhaal door Sjostakovitsj bewerkt tot opera. Er is nog een voorstelling op zondag 28 mei.

vrijdag 26 mei

Frederic Chopin in Parijs

Bibliotheek Diemen 10:00 uur

Kom naar de lezing door Wout Strootman, over het leven van Frederic Chopin. Volg hem vanuit zij thuisland Polen naar Parijs waar hij uitgroeit tot een van de grootste componisten ter wereld. Entree met Oba-pas: gratis/anders € 5,00 Reserveren gewenst telf: 020-6902353

Psycho Neurobics Sigfa

Huis van de Buurt 't Kruidvat 19:00 uur

Groeien in je spiritualiteit tegen een vrijwillige bijdrage.

zondag 28 mei

Postzegelbeurs

De Schakel 10:00 uur

De Diemense filatelieclub De Zegelaars houdt haar maandelijkse filateliebeurs in De Schakel van 10.00 tot 16.00 uur. Handelaren en 5- en 10-centsboeken zijn volop aanwezig. Entree voor niet-leden is € 1,00.