Afbeelding
Foto:

Anja van Diemen

Eigenaar van diverse zaken in winkelcentrum Diemerplein

Diemenaar sinds haar geboorte (met onderbrekingen)

Je bent eigenaar van vier zaken in winkelcentrum Diemerplein.
"Ik ben eigenaar van Basic-Line, samen met mijn dochter Nikki eigenaar van Salon van Diemen en samen met Judith Langenberg eigenaar van Ja Leuk en Ja Leuk extra."

Diemenaar of Diemenees?
"Ik ben hier geboren, dus officieel een Diemenees. Ik vind het hier heel prettig, ook omdat Diemen dicht bij Amsterdam ligt."

Wat heb je met Amsterdam?
"Toen ik jong was heb ik een aantal jaren in Amsterdam gewoond. Ik heb toen in diverse kapsalons in Amsterdam gewerkt. Later ben ik weer in Diemen gaan wonen. Ik kom nog regelmatig in Amsterdam, meestal om een hapje te eten."

Waar ben je trots op?
"Op mijn kinderen. Mijn dochter Nikki en ik hebben samen Salon van Diemen en mijn zoon Dax heeft Gym020 op De Sniep, en mijn (schoon)zoon Lagerweij Schilders en Schoonmaakbedrijf."

Jouw favoriete vakantieland?
"Spanje. We gaan daar een paar keer per jaar naartoe. Wij zitten altijd in Calpe, dat ligt aan de Costa Blanca. Het is er altijd mooi weer en de omgeving is daar mooi en prettig."

Bij welke zaak in Diemen kom je graag?
"Bij Drusius in winkelcentrum Diemerplein. Na het werk even lekker een hapje en drankje doen."

Naar welke artiesten luister je graag?
"Eigenlijk is mijn smaak heel divers: van Aznavour tot Gladys Night en Hazes."

Als ik een dag burgemeester van Diemen was zou ik....
"De parkeersituatie hier in het centrum duidelijker en overzichtelijker maken. Op de ene plek geldt betaald parkeren en iets verderop is een blauwe zone. Dat leidt wel eens tot misverstanden. Ook vind ik dat de parkeerwachten soms iets toleranter mogen zijn."