Keeper Dave Moen speelde zijn laatste duel voor SV Diemen.
Keeper Dave Moen speelde zijn laatste duel voor SV Diemen. Foto: Koos van der Leest

SV Diemen blijft in derde klasse

DIEMEN - SV Diemen heeft zondag de uitwedstrijd tegen Roda '23 met 1-3 gewonnen. De ploeg van trainer Gerrie Breugem blijft door de overwinning in de derde klasse.

Bij rust was de stand 1-1. Roda '23 kwam op voorsprong. Giliano Eijken benutte daarna een strafschop en bracht SV Diemen op 1-1. In de tweede helft benutte Giliano Eijken opnieuw een penalty (1-2) en bepaalde Gianno dos Passos de eindstand op 1-3.

SV Diemen is met 35 punten uit 26 competitieduels als negende geëindigd in de derde klasse C. SV Ouderkerk en Fortius zijn veroordeeld tot het spelen van nacompetitie en zullen er alles aan moeten doen om degradatie naar de vierde klasse te voorkomen. ASV Arsenal en VVA/Spartaan zijn gedegradeerd naar de vierde klasse.

FC Weesp werd verrassend kampioen. Die ploeg won zondag met 1-3 van Olympia Haarlem. Bloemendaal, dat voor de laatste competitieronde twee punten meer had dan FC Weesp, ging onderuit bij het laag geklasseerde ASV Arsenal (2-1). Hierdoor pakte FC Weesp de titel.

Gerrie Breugem is tevreden met de eindklassering van zijn ploeg. "We zijn op de negende plaats geëindigd en als je naar de ranglijst kijkt, krijg je het idee dat er het hele seizoen niets aan de hand is geweest. Maar het heeft bloed, zweet en tranen gekost om ons in de derde klasse te handhaven. Afgelopen zondag was het ook een zware wedstrijd. Er werd door sommige mensen vooraf gezegd dat Roda '23 de wedstrijd zou laten lopen en ons zou laten winnen. Nou, dat is geenszins het geval geweest. Roda '23 ging er vol op."

Drie spelers van SV Diemen hadden eerder al aangegeven dat zij de club verlaten. Doelman Dave Moen en Tijs Ernest spelen met ingang van volgend seizoen voor de amateurs van Ajax, aanvaller Giliano Eijken gaat naar SDZ. "Rémon van Asselt heeft bekendgemaakt dat hij stopt en Marco Moelee twijfelt nog. Spelers kunnen tot en met 15 juni naar een andere club gaan, dus we zullen moeten afwachten. Natuurlijk zijn wij ook bezig om de selectie te versterken. Wij hopen daar binnenkort meer over te kunnen zeggen", aldus Breugem.