Afbeelding
Foto:

Zanger Sven Versteeg (20) heeft ambitie

DIEMEN - Zanger Sven Versteeg (20) uit Diemen treedt op vrijdagavond 19 mei op tijdens het Loswalfestival. Een dag later, op zaterdagavond 20 mei, treedt hij op in café 't Pandje. Een introductie van een ambitieuze zanger.

Sven Versteeg werd geboren in een ziekenhuis in Amsterdam. Hij groeide op in Diemen-Noord, waar hij nog steeds woont. Hij ging naar basisschool De Duif in Diemen en daarna naar het Vechtstede College in Weesp.

Sven: "Ik ben begonnen op de afdeling havo/vwo. Maar toen ik een jaar of twaalf was kwam ik via een docente, Saskia van Oostveen, in contact met geluidstechniek. Ik werd ook dj. Ik vond geluidstechniek zo leuk dat ik besloot dat daar mijn toekomst lag. Ik ben overgestapt naar vmbo-techniek en doe nu een opleiding evenemententechniek met specialisatie geluid aan het Media College Amsterdam. Ik hoop die opleiding binnenkort af te ronden."

Hij werkt als geluidsman voor diverse artiesten, onder wie Pascal Redeker. Sinds begin dit jaar is hij actief als zanger. "Ik heb in januari meegedaan aan een talentenjacht in café Jantjes Verjaardag in Amsterdam. Het was de eerste keer dat ik voor zo'n groot publiek zong. Er deden 75 kandidaten mee en ik werd vijfde. Dat was boven verwachting. Een van de juryeden was de zanger Quincy die in Diemen woont. Hij was positief over mij."

Sven heeft daarna besloten om zich een jaar lang volledig op zijn zangcarrière te richten. "Andere jongeren gaan een jaar in het buitenland studeren of een reis maken. Ik wil kijken hoever ik dit jaar kan komen met zingen."

Sven treedt al regelmatig op, onder andere in café Toeters & Bellen in Weesp en in Den Bosch. Vrijdagavond dus op het Loswalfestival en zaterdagavond in café 't Pandje. Hij gaat ervan uit dat er veel familieleden, vrienden en bekenden naar zijn twee optredens komen kijken. Hij groeide thuis op met countrymuziek en muziek die daaraan is gerelateerd. "Ik houd van artiesten als Johnny Cash, Ilse de Lange, Waylon en Kensington, maar ook van Nederlandstalige artiesten zoals André Hazes. Ik zing zelf vooral Nederlandstalige nummers, maar wil ook mijn Engelstalige repertoire uitbreiden." Sven heeft onlangs zijn eerste single opgenomen. Het nummer heet 'Alles'. "Het nummer is geschreven door Jan Rooymans. Hij schrijft ook nummers voor onder anderen Frans Duijts en Wolter Kroes. We hebben de single opgenomen in de studio van Jan in Scheveningen. Vorige week hebben wij de mix van de single afgemaakt. Over enkele weken gaan we een clip opnemen. Dat gebeurt in Malaga in Spanje."

Sven Versteeg richt zich een jaar lang volledig op zijn zangcarrière

Sven kijkt uit naar zijn twee optredens in Diemen. "Voordat ik optreed ben ik niet heel erg nerveus. Ik heb wel last van een gezonde spanning, maar die verdwijnt op het moment dat ik het podium op stap en begin te zingen. Ik krijg ook advies van artiesten die over veel ervaring beschikken. Een van hen is Dave Miller. Hij treedt vrijdag ook op tijdens het Loswalfestival en zaterdagavond in café 't Pandje."

Sven is ambitieus. Hij hoopt dat zijn single aanslaat en zijn reputatie groeit. "Mijn doel is dat ik aan het einde van het jaar elke week diverse keren kan optreden."