Samir traint in Diemen-Zuid.
Samir traint in Diemen-Zuid. Foto: Trudy Kroese

Pannavoetballer Samir Kali gaat voor wereldtitel

DIEMEN - Samir Kali (18) uit Diemen doet op zaterdag 20 en zondag 21 mei mee aan het wereldkampioenschap pannavoetbal in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Samir werd tijdens het WK in 2016, dat eveneens plaatsvond in Kopenhagen, vierde. Hij hoopt zondag wereldkampioen te worden.

Samir: "Ik ben door de organisatie uitgenodigd om mee te doen aan het WK pannavoetbal. Ik heb de afgelopen periode heel veel getraind en ben er fysiek en mentaal klaar voor. Ik hoop dat ik wereldkampioen word. Ik maak zeker een goede kans."

Samir reist vrijdagavond met zijn manager per vliegtuig naar Kopenhagen. De finale van het WK vindt plaats op zondag 21 mei. Samir wordt die dag 19 jaar. Samir is pannavoetballer en freestylevoetballer. De balvirtuoos groeide op in Diemen en woont in Diemen-Zuid. De jonge Diemenaar heeft een Facebookpagina, Samir Skills, die zo'n 13.000 volgers heeft. 1044 mensen volgen hem via Instagram. Hij ziet zijn toekomst duidelijk voor zich. Hij wil zijn opleiding afronden en een eigen school voor freestylevoetbal openen. Samir geeft regelmatig freestylevoetbalshows. Hij toont dan zijn virtuoze techniek.

Samir is vrijwilliger bij de Stichting Welzijn Diemen (SWD). Hij helpt de buurtsportcoaches van de SWD met het organiseren van voetbaltoernooien in Diemen. Samir: "Bij pannavoetbal speel je één tegen één in een kleine ruimte. Als je een tegenstander door de benen speelt, een panna, heb je de wedstrijd gewonnen. Bij freestylevoetbal doe je een battle tegen een tegenstander. Je toont dan je techniek en trucs. Een jury bepaalt welke speler de battle wint."

Samir traint minimaal vier uur per dag. Meestal traint hij in de buurt van de Beukenhorst. Daar ligt een pannaveldje waar hij aan zijn techniek kan werken.