SV Diemen was veel sterker dan Laren '99.
SV Diemen was veel sterker dan Laren '99. Foto: Jan Ronday

SV Diemen klopt Laren '99: 5-0

DIEMEN - SV Diemen heeft de thuiswedstrijd tegen Laren '99 met 5-0 gewonnen. Bij rust leidde het team van trainer Gerrie Breugem met 2-0.

SV Diemen kwam op voorsprong door een vrije trap van Jesse Ringelberg. Giliano Eijken bepaalde de ruststand op 2-0. Na de hervatting bracht Giliano Eijken de stand op 3-0. Hij benutte een strafschop. Daarna scoorde aanvaller Niels Verheul twee keer. Breugem is niet verrast door de overwinning van zijn team op Laren '99. "Wij hebben gewoon een goede ploeg, dat zeg ik al het hele seizoen. Maar we hebben in een aantal duels te makkelijk doelpunten weggegeven en onze kansen niet benut."

SV Ouderkerk verloor voor eigen publiek met 2-3 van Roda '23. SV Diemen is SV Ouderkerk op de ranglijst gepasseerd. SV Diemen heeft na 25 duels 32 punten en staat op de tiende plaats. De ploeg die als tiende eindigt blijft in de derde klasse. SV Ouderkerk heeft 31 punten en staat op de elfde plaats. Het doelsaldo van SV Diemen is beter dan dat van SV Ouderkerk: 61-50 tegen 62-59. De ploegen die op de plaatsen elf en twaalf eindigen moeten via de nacompetitie proberen om degradatie te voorkomen.

SV Diemen gaat zondag 14 mei op bezoek bij Roda '23. De wedstrijd begint om 14.00 uur. SV Ouderkerk speelt een uitwedstrijd tegen Fortius. Fortius staat met 21 punten op de twaalfde plaats. De Amsterdammers hebben een punt voorsprong op ASV Arsenal dat op de dertiende plaats staat. De nummers dertien en veertien degraderen. VVA/spartaan staat met slechts vier punten op de veertiende plaats en is reeds gedegradeerd naar de vierde klasse.

Gerrie Breugem geeft aan dat SV Diemen het lot in eigen hand heeft. "Roda '23 is een goed voetballende ploeg, maar wij hebben eerder dit seizoen de thuiswedstrijd met 4-0 gewonnen. Wij zullen dus alles moeten geven en een overwinning moeten boeken. Als wij winnen blijven wij in de derde klasse. Fortius probeert degradatie te voorkomen en zal tegen SV Ouderkerk volle bak gaan spelen. Maar SV Ouderkerk heeft veel meer kwaliteiten dan Fortius. Ik hoop wel dat er zondag veel supporters van SV Diemen met ons meegaan naar Roda '23 om ons te steunen."