De werkzaamheden bij winkelcentrum Diemerplein.
De werkzaamheden bij winkelcentrum Diemerplein. Foto: Jan Ronday

Dichten van lekkages winkelcentrum begonnen

DIEMEN - Er worden werkzaamheden verricht op het plein achter winkelcentrum Diemerplein. Die moeten een einde maken aan de lekkages in winkelcentrum Diemerplein en de parkeergarage. Nadat de werkzaamheden zijn voltooid zal de omgeving er weer mooi uitzien.

Het betreft het plein tussen de ingang van het winkelcentrum en de Ubuntubrug in het Nelson Mandelapark. De werkzaamheden zijn vorige week gestart en zullen naar verwachting zes maanden duren. De werkzaamheden worden uitgevoerd door de firma's Van Wijnen, Boko en Van der Sluis Technische Bedrijven BV.

De stenen, goten, zand, grind, isolatie en dakbedekking worden volledig verwijderd. Die worden weer teruggeplaatst nadat de bron of bronnen van de lekkages zijn vastgesteld en gerepareerd. Zodra de herstelwerkzaamheden zijn voltooid wordt alles teruggebracht in de oude situatie.

De winkels en woningen zullen te allen tijde bereikbaar blijven via een loopdek vanaf de Ubuntubrug. Het volledige proces is doorgesproken met de gemeente, die vervolgens haar goedkeuring heeft gegeven.

Nadat de lekkages een aantal jaren geleden hadden plaatsgevonden werd een deel van het water achter winkelcentrum Diemerplein drooggelegd met behulp van waterpompen. Op het drooggelegde stuk grond staan pompen en ligt rommel.

Veel bewoners van het centrum van Diemen en bezoekers van het winkelcentrum stoorden zich aan de situatie. Ook waren veel mensen van mening dat het wel erg lang duurde en dat er geen schot in de zaak zat.

De gemeente vond het eveneens te lang duren. Wethouder Lex Scholten gaf in januari aan dat er een conflict was tussen de eigenaar van het winkelcentrum en de aannemer die de parkeergarage heeft gebouwd. Inzet van het conflict: de vraag wie verantwoordelijk is voor de lekkages en de reparatie moet betalen. De gemeente schreef de eigenaar van het winkelcentrum aan met de eis dat de reparatie zo snel mogelijk moet worden uitgevoerd en dat de partijen daarna samen kunnen uitmaken wie er voor de kosten opdraait.