Leden van Theatergroep Diemen repeteren.
Leden van Theatergroep Diemen repeteren. Foto: Theatergroep Diemen

Voorstellingen Theatergroep Diemen

DIEMEN - Theatergroep Diemen speelt op zaterdagavond 20 mei (aanvang 20.00 uur) en zondag 21 mei (aanvang 14.00 uur) de voorstelling 'De ingebeelde ziekte van Molière'. De voorstellingen vinden plaats in Theater de Omval. De kaartverkoop is reeds begonnen.

Theatergroep Diemen laat weten dat er tijdens de voorstelling 'De ingebeelde ziekte van Molière' heel wat valt te lachen om de hoofdpersoon van deze komedie. Maar de man zelf, Gerard genaamd, beschouwt het leven allerminst als een lolletje. Hij is immers ziek, doodziek. En hij gaat behoorlijk ver om dit waanidee in stand te houden. Gerard is verslaafd aan medische zorg. Hij wil het liefst een hele familie van dokters, zodat hij altijd hulp kan krijgen en alle medicijnen bij de hand heeft. Daarom moet zijn dochter trouwen met een sullige dokterszoon, hetgeen zij helemaal niet wil want ze is verliefd op een ander. Ondertussen aast de echtgenote van Gerard op zijn geld en holt de brutale verpleegster heen en weer om wat fout is gegaan weer recht te zetten.

Theatergroep Diemen is in 2001 opgericht door Erik Damman. Vorig jaar werd het 15-jarig bestaan gevierd. Het toneelgezelschap verzorgt elk jaar diverse voorstellingen. Deze variëren van eenakters tot avondvullende voorstellingen.

Edgar Buijsman is voorzitter van Theatergroep Diemen. "Ik ben regisseur van het stuk dat wij op 20 en 21 mei in Theater de Omval spelen. Daarnaast speel ik een kleine rol. De hoofdrol wordt vertolkt door Roy Horich. Wij hopen dat er veel mensen komen kijken, want het is een moderne komedie. Er valt veel te lachen."

Theatergroep Diemen steekt veel tijd en energie in de voorbereidingen van de twee uitvoeringen. De repetities zijn al in september 2016 gestart. De leden van Theatergroep Diemen repeteren elke dinsdagavond van 20.00 uur tot 22.30 uur in De Schakel. Daarnaast maken de leden ook zelf de kleding voor de acteurs, ontwerpen en bouwen de decors, richten de zaal in, zorgen voor promotie en regelen de kaartverkoop voor de voorstellingen.

Kaarten kosten 12,50 euro per stuk. Personen die twee kaarten kopen betalen in totaal slechts twintig euro. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website www.theatergroepdiemen.nl of kunnen telefonisch worden besteld via nummer 06-33929527. Theatergroep Diemen heeft plaats voor nieuwe mannelijke leden. Meer informatie is te vinden op de website.