Trainer Gerrie Breugem vond dat SC Diemen voor rust vaker had moeten scoren tegen Schoten. Foto: Trudy Kroese

Nog twee zenuwslopende weken

DIEMEN - SV Diemen heeft in de uitwedstrijd tegen Schoten gelijkgespeeld: 3-3. Bij rust was de stand eveneens gelijk: 1-1.

Schoten nam in de eerste helft de leiding. Middenvelder Marco Moelee bracht SV Diemen nog voor de pauze langszij via een fraaie lob. Gerrie Breugem, trainer van SV Diemen. "Wij hadden voor rust nog een of twee keer moeten scoren, maar slaagden er niet in om de kansen te benutten."

Schoten nam binnen tien minuten na de hervatting een 3-1 voorsprong. "Net als wij voor rust onze kansen niet wisten te benutten, deed Schoten dat in de tweede helft niet. Schoten had zeker twee keer meer kunnen scoren", aldus Breugem.

In de 65e minuut wisselde Breugem drie spelers tegelijkertijd en liet zijn ploeg alles-of-niets spelen. SV Diemen bleek over veerkracht te beschikken en wist de wedstrijd om te draaien. Na een schot van invaller Gianno dos Passos maakte een speler van Schoten hands in het strafschopgebied. Giliano Eijken schoot de toegekende strafschop onberispelijk raak: 3-2. In de slotminuut bekroonde Gianno dos Passos een fraaie individuele actie met de gelijkmaker: 3-3.

SV Diemen heeft na de puntendeling tegen Schoten 29 punten uit 24 duels en staat op de elfde plaats. SV Ouderkerk, dat in de uitwedstrijd tegen Olympia Haarlem met 1-1 gelijkspeelde, heeft 31 punten en staat op de tiende plaats. SV Ouderkerk heeft bovendien een beter doelsaldo dan SV Diemen. De ploeg die op de tiende plaats eindigt blijft in de derde klasse, de ploegen die op de plaatsen elf en twaalf eindigen moeten via de nacompetitie proberen om degradatie te voorkomen. SV Diemen zal SV Ouderkerk dus moeten passeren op de ranglijst. SV Diemen kan niet rechtstreeks degraderen. VVA/Spartaan is reeds gedegradeerd en ASV Arsenal en Fortis moeten proberen rechtstreekse degradatie te voorkomen.

SV Diemen speelt op zondag 7 mei thuis tegen Laren '99. De wedstrijd op Sportpark De Diemen begint om 14.30 uur. SV Diemen won in december met 0-4 van Laren '99. SV Diemen sluit de competitie af met een uitduel tegen Roda '23. Gerrie Breugem weet dat het nog alle kanten op kan gaan. "Een ding is zeker: het worden twee zenuwslopende weken."