Laura van der Schaaf en Max van der Wielen (53), eigenaars van De Hut.
Laura van der Schaaf en Max van der Wielen (53), eigenaars van De Hut. Foto: Jan Ronday.

Klanten weten De Hut te vinden

DIEMEN - Eetcafé De Hut aan de Muiderstraatweg 55 is sinds 1 april open. Eigenaars zijn Max van der Wielen (53) en zijn vriendin Laura van der Schaaf (48). Een kennismaking met twee nieuwe horecaondernemers in Diemen.

Max is Amsterdammer pur sang. Hij groeide op in Betondorp en verhuisde later naar andere wijken van de stad. Laura is afkomstig uit Friesland. Max en Laura wonen in Amsterdam.

Max en Laura zijn sinds 1 april 2010 eigenaar van eetcafé De Hut op het Olympiaplein in Amsterdam-Zuid. Die zaak bestaat maar liefst 53 jaar en heeft een goede reputatie. Max en Laura doen er alles aan om De Hut in Diemen eenzelfde reputatie te geven.

Max: "Wij kregen vorig jaar de kans om hier aan de Muiderstraatweg een tweede vestiging van De Hut te beginnen. De locatie is uitstekend. Hier vlakbij ligt de nieuwe woonwijk Plantage De Sniep waar steeds meer mensen komen wonen en hier tegenover, op de punt van De Sniep, wordt in de nabije toekomst ook gebouwd. Verder ligt De Hut vlak bij de snelweg en de tram stopt hier voor de deur." Het pand is ingrijpend verbouwd. Eetcafé De Hut is sfeervol ingericht. Wie binnenstapt kan plaatsnemen aan de bar of aan een van de ruim veertig plaatsen aan de tafels. De stamtafel kan omhoog worden gedaan waardoor er een verlengde bar ontstaat, waar gasten lekker aan kunnen staan.

Nadat er eind maart een weekje was proefgedraaid er er was afgerekend met de onvermijdelijke kinderziektes vond op 1 april de feestelijke opening van De Hut in Diemen plaats. Max en Laura zijn tevreden over het aantal gasten dat de zaak aan de Muiderstraatweg tot dusver heeft bezocht. Zij hopen uiteraard nog meer mensen te mogen begroeten. Laura: "Het verbaast ons hoeveel mensen hier tot dusver zijn geweest, mensen van alle leeftijden. Tijdens een van de eerste weekeinden die wij open waren was het heel mooi weer. Het was toen heel druk op het terras."

De Hut beschikt over een uitgebreide kaart, zowel voor de lunch als het diner. Maar op de borden die aan de muren in de zaak hangen staan gerechten genoteerd die ook kunnen worden besteld. De lunch kan tussen 11.00 uur en 16.00 uur worden gebruikt. Vanaf 16.00 uur kan er worden gedineerd. De kaart is gevarieerd en flexibel. Iemand die een uitsmijter wil bestellen die niet op de lunchkaart staat wordt op zijn of haar wenken bediend. Max: "Klanten kunnen tot ongeveer 22.00 uur het diner bestellen, maar daarna is het ook nog mogelijk om eten te bestellen, denk dan bijvoorbeeld aan een biefstuk of saté. Wij zijn een laagdrempelige zaak met aantrekkelijke prijzen."

Eigenaars verwachten veel van eetcafé De Hut aan Muiderstraatweg

Max en Laura hebben een aantal mensen in dienst - onder wie kok Maarten Huisman - en dames die achter de bar staan en in de bediening werken.

Het ruimte terras aan beide kanten van het trottoir telt ruim zestig zitplaatsen en is een sterke troef van De Hut. Bij mooi weer kan er heerlijk op het terras worden genoten van een lunch, diner of alleen een drankje. "Als het mooi weer is kunnen klanten die op het terras zitten barbecuen. Zij kunnen dan vlees, brood en sauzen bestellen."