De plek waar de doorsteek voor voetgangers komt.
De plek waar de doorsteek voor voetgangers komt. Foto: Trudy Kroese

Doorsteek voor voetgangers bij B. van Tienenweg

DIEMEN - Er komt een doorsteek voor voetgangers tussen de Burgemeester van Tienenweg en de parkeerplaats achter het appartementencomplex aan de Burgemeester Bickerstraat. Dit heeft de gemeente besloten.

Omwonenden mochten onlangs via een enquĂȘte hun voorkeur uitspreken. Of een doorsteek voor alleen voetgangers, of een doorsteek voor automobilisten, bromfietsers, fietsers en voetgangers. De omwonenden hebben zich uitgesproken voor een doorsteek voor voetgangers.

Een buurtbewoner toont zich tevreden over het besluit en de handelswijze van de gemeente. "We zijn enorm blij met de manier waarop de gemeente het proces heeft aangepakt. Er is tijd genomen om naar de bewoners te luisteren. We zijn ook echt gehoord. Daarnaast heeft de gemeente direct actie ondernomen om de mening te peilen en heeft ze de uitslag ook serieus genomen. Op basis van de uitslag is er ook direct actie ondernomen." De doorsteek maakt het eenvoudig voor mensen die hun auto op de parkeerplaats hebben geparkeerd om de Burgemeester van Tienenweg en omgeving te voet te bereiken. Ook is het een uitkomst voor bezoekers van het Sport Medisch Centrum aan de Burgemeester van Tienenweg. De gemeente gaat een deel van de sloot ophogen en zand aanbrengen. Tijdens de uitvoering van groot onderhoud in de wijk wordt de doorsteek gebruikt als toegang tot de materiaalopslag die wordt ingericht. Het is daarom niet mogelijk de doorsteek op korte termijn al definitief in te richten. Wel worden er voor het beeld tijdelijk plantenbakken en meerstammige sierkersen geplaatst. Na afronding van alle werkzaamheden wordt aan beide zijden van de doorsteek weer beplanting en bomen aangebracht. De openbare ruimte krijgt dan weer het groene karakter terug.