Afbeelding

Ali Bouchareb

Eigenaar van Saf Souf (34 jaar), Diemenaar sinds 2014

Hoe gaat het met de zaak?
"De zaak Saf Souf in de Burgemeester de Kievietstraat is nu bijna twee jaar open en ik ben zeer tevreden. De zaak is onlangs uitgebreid met een gekoelde ruimte voor groenten. Er komen veel vaste klanten in de winkel en ook steeds meer nieuwe klanten bij. Er is echt sprake van een stijgende lijn."

Wat zijn jouw hobby's?
"Ik speel elke zondagavond zaalvoetbal met een aantal vrienden in de Callandhal in Amsterdam-West. Nee, wij spelen niet bij een club. Wij hebben een vriendenteam. Daarnaast vind ik het leuk om dingen met het gezin te doen. Mijn vrouw en ik hebben zoon: Safouan. Hij is twee jaar oud."

Je bent in Amsterdam geboren, heb je nog veel met die stad?
"Ik ben opgegroeid in de Pijp en heb later in de Watergraafsmeer gewoond. Mijn ouders wonen nog steeds in de Watergraafsmeer en ik bezoek hen vier tot vijf keer per week. Wij hebben het heel goed naar onze zin in Diemen. Steeds meer mensen die ik ken komen hier wonen."

Wat is jouw favoriete vakantieland?
"Wij gingen vroeger vaak naar Marokko, maar de laatste jaren zijn wij in Maleisiƫ en Indonesiƫ geweest. Dat zijn heel mooie landen. Als je bij Indonesiƫ de zee induikt, waan je je in een open aquarium. Je ziet er prachtige vissen."

Waar doe je boodschappen?
"Mijn vrouw doet meestal de boodschappen. Maar ik vind het opvallend hoe winkelcentrum Diemerplein zich ontwikkelt. Er zijn de laatste tijd aan de buitenkant nieuwe zaken bijgekomen. De rotizaak en Amalia."

Hoe vind je Diemen voor kinderen?
"Prima. Onze zoon speelt vaak op de nieuwe speelplaats bij Beukenhorst of op de nieuwe speelplaats aan het Van Markenplantsoen. Die laatste speelplaats vind ik nog toegankelijker en veiliger voor kinderen dan de speelplaats bij Beukenhorst."