Olympia Haarlem in de aanval.
Olympia Haarlem in de aanval. Foto: Trudy Kroese

SV Diemen incasseert nederlaag

DIEMEN - SV Diemen heeft zondag de thuiswedstrijd tegen Olympia Haarlem met 0-2 verloren. Beide treffers werden in de eerste helft gemaakt.

SV Diemen had de nederlaag volledig aan zichzelf te wijten. Gerrie Breugem, de trainer van SV Diemen, vertelt dat SV Diemen dezelfde fouten heeft gemaakt als eerder in dit seizoen. "De ploeg heeft tegen Olympia Haarlem de doelpunten te makkelijk weggegeven. Het gevolg was dat het elftal zich heeft moeten terug knokken in de wedstrijd. Dat ging op zich goed en er zijn ook diverse kansen gecreƫerd, maar die zijn helaas niet benut."

Goede ploeg
Breugem is overigens te spreken over de kwaliteiten van Olympia Haarlem. "Olympia Haarlem is een heel goede ploeg met diverse spelers die op een hoog niveau hebben gespeeld. Enkele spelers hebben zelfs in het betaald voetbal gespeeld."

Gezakt
SV Diemen is na de nederlaag tegen Olympia Haarlem een plaats gezakt op de ranglijst van de derde klasse C. De ploeg heeft na 23 wedstrijden 28 punten en staat op de elfde plaats. SV Ouderkerk, dat voor eigen publiek met 4-3 won van ASV Arsenal, heeft dertig punten en staat op de tiende plaats.

Gedegradeerd
De ploegen die op de plaatsen elf en twaalf eindigen spelen nacompetitie. De nummers dertien en veertien op de ranglijst degraderen naar de vierde klasse. Hekkensluiter VVA/Spartaan is al gedegradeerd. De ploeg uit Amsterdam-West kreeg onlangs voor de tweede keer in dit seizoen te maken met de aftrek van punten. De KNVB strafte VVA/Spartaan met de aftrek van drie punten omdat die club onlangs niet kwam opdagen voor de wedstrijd tegen Laren '99.
SV Diemen speelt op zondag 30 april een uitwedstrijd tegen Schoten. De wedstrijd in Haarlem begint om 14.00 uur. Schoten staat samen met Sporting Martinus en Olympia Haarlem op de vierde plaats. In november verloor SV Diemen voor eigen publiek met 1-3 van Schoten. SV Diemen speelt op 7 mei thuis tegen Laren '99. De ploeg van Gerrie Breugem sluit de competitie af met een uitwedstrijd tegen Roda '23 in Bovenkerk.