Afbeelding
Foto: Eric Willemsen

Al veel aanmeldingen voor Vrijheidsmaaltijd op 5 mei

DIEMEN - De voorbereidingen voor de Vrijheidsmaaltijd op het Diemerplein op 5 mei liggen op koers. Burgemeester Erik Boog is enthousiast over de vele vrijwilligers die meedoen. "We hebben al genoeg mensen die willen meehelpen met koken en er zijn veel vrijwilligers die gaan helpen met de opbouw op het plein. Echt geweldig!"

Ook zijn er al veel aanmeldingen van mensen die komen eten. Maar er zijn nog genoeg plekken beschikbaar. Burgemeester Erik Boog doet dan ook een oproep: "Als je je nog niet hebt aangemeld, doe dat dan snel. Het kan nog steeds tegen een kleine vergoeding viawww.streetdinners.org of tijdens openingstijden bij de receptie van het gemeentehuis. Hoe meer mensen, hoe meer vreugd!".

Programma
Inmiddels is er ook meer bekend over het programma van de Vrijheidsmaaltijd. Boog: "Om 17.30 uur is iedereen van harte welkom op het Diemerplein en we starten om 18.00 uur. Na mijn opening zal professioneel verhalenverteller Pete Pronk een vertelling over vrijheid met ons delen. Leerlingen van de muziekschool in Diemen zorgen voor de muzikale omlijsting. Zij begeleiden met akoestische gitaarmuziek het diner. Het wordt een gezellige avond, waarbij we genieten van een gezamenlijke maaltijd en in gesprek kunnen gaan over vrijheid."

Wandeling
Daarnaast meldt de burgemeester dat er 's middags voor de Vrijheidsmaaltijd een historische wandeling wordt gehouden. Onder de noemer 'van Bom tot Bunker' vertelt een gids van de Historische Kring Diemen over wat er zich in Diemen afspeelde tijdens de Tweede Wereldoorlog. Geïnteresseerden die willen meelopen kunnen zich op 5 mei om 16.00 uur melden bij de Joodse Begraafplaats, Ouddiemerlaan 146 (nabij station Diemen). Deelname aan de wandeling is gratis.