Mooie wedstrijden en goede sfeer tijdens toernooi.
Mooie wedstrijden en goede sfeer tijdens toernooi. Foto: Trudy Kroese

Jeugdtoernooi SV Diemen is succes

DIEMEN - Het Sjef van der Heidentoernooi van SV Diemen is een groot succes geworden. Het was een jeugdtoernooi voor voetballers van teams van JO8, JO9, JO10 en JO11 dat op zaterdag en zondag plaatsvond.

Naast het Sjef van der Heidentoernooi was er ook een apart toernooi voor de selectieteams van JO8, JO9, JO10 en JO11. Dit was het Easter Toernooi, dat mede werd georganiseerd door Talent Goals. Het Easter Toernooi duurde tot en met maandag.

Het was afgelopen weekeinde en maandag druk op Sportpark De Diemen. De jonge voetballers vermaakten zich tijdens korte, maar felle wedstrijden. Ouders, andere familieleden, vrienden en bekenden van de voetballers stonden langs de kant en genoten van het spel en de inzet van de spelers. De organisatie had niets aan het toeval overgelaten. De teams wisten exact wanneer en op welk veld zij hun opwachting moesten maken. Langs de velden was het gezellig. Er stonden kramen waar eten en drinken te koop was en ook sportzaak Robeu Sport was met een kraam aanwezig. Ook in het clubgebouw van SV Diemen was het druk. De vaste vrijwilligers van SV Diemen zorgden ervoor dat iedereen het bestelde drankje en hapje ontving. De organisatie had zich goed voorbereid: bij het parkeerterrein van het sportpark stonden verkeersregelaars en afvalbedrijf Meerlanden had kosteloos extra afvalbakken op het terrein van SV Diemen geplaatst. Hier was SV Diemen zeer content mee, want er lag hierdoor nagenoeg geen zwerfafval op het terrein.

Pierre Tosch, hoofd jeugdopleidingen van SV Diemen, is tevreden over het toernooi. "Er deden zaterdag 32 teams mee, zondag 30 teams en maandag 16 teams. Er is goed gevoetbald en de sfeer was heel goed. Alleen zat het weer zondag een beetje tegen. Wij hebben als organisatie goede reacties ontvangen. Het toernooi was ook goed voor de kantine: er zijn veel consumpties verkocht." Tosch geeft aan dat er volgend jaar opnieuw een jeugdtoernooi wordt gehouden. "We moeten nog een evaluatie houden, maar als het aan mij ligt doen we het volgend jaar opnieuw. Misschien is het het overwegen waard om het toernooi dan niet tijdens de paasdagen te houden. Want dan zijn de jeugdteams van veel profclubs in het buitenland."