Vier avonden baantjes trekken.
Vier avonden baantjes trekken. Foto: Trudy Kroese

Zwemvierdaagse: 116 deelnemers

DIEMEN - 116 deelnemers hebben donderdagavond de zwemvierdaagse van De Meeuwen voltooid. De meeste deelnemers waren kinderen.

De Meeuwen organiseert elk jaar de zwemvierdaagse in Sportcentrum Wethouder F.B. Duran. De zwemliefhebbers namen op maandagavond hun eerste duik in het zwembad en trokken vier avonden achter elkaar hun baantjes. Kinderen tot tien jaar moesten tien baantjes per avond zwemmen, deelnemers van tien jaar en ouder twintig baantjes.

De Meeuwen is een vitale sportvereniging. De club heeft diverse afdelingen: wedstrijdzwemmen, waterpolo, synchroonzwemmen, recreatiezwemmen en elementair zwemmen (zwemles, survivalzwemmen, snorkelen). De zwemlessen staan goed aangeschreven, ook bij mensen uit plaatsen in de regio zoals Amstelveen, Weesp en IJburg.

Dennis Hooijberg is secretaris van De Meeuwen. Ook zit hij in de zwemvierdaagsecommisie, die dit jaar de zwemvierdaagse met een groot aantal vrijwilligers van de vereniging organiseerde. Opvallend was dat leden van alle afdelingen zich ook dit keer hebben ingezet om de zwemvierdaagse een succes te maken. "Er doen dit jaar 116 deelnemers mee, dat zijn er ongeveer net zoveel als vorig jaar. Een aantal deelnemers doet al heel lang mee. Jolanda Schouten voor de 27e keer, Berry Manschot voor de 18e keer en Claudia Meeuwissen voor de 17e keer. Er wordt beter gezwommen dan vorig jaar. Dit komt doordat veel deelnemers al vaker hebben meegedaan en goed kunnen zwemmen. Het lijkt daardoor rustiger in het water, maar dat is niet het geval", aldus Hooijberg. Leden van De Meeuwen ontvingen de deelnemers in de hal van het sportcentrum. Daar kregen zij informatie over het programma. Na afloop was er fruit en een beker fris voor de hongerige en dorstige zwemmers. Ook konden zij een 'gokje' wagen bij de tombola en de grabbelton. De prijzen waren beschikbaar gesteld door een aantal ondernemers van winkelcentrum Diemerplein: PĆ¼ttmann Juweliers, de Volendammer Vishandel, Expert en Limburgia. Supermarkt Deen had tweehonderd kartonnetjes met frisdrank beschikbaar gesteld. De deelnemers trokken hun baantjes in water met een temperatuur van 27 graden. Ook langs de kant van het zwembad was het bijna tropisch warm. Leden van De Meeuwen zaten op de kant van het zwembad en hielden de deelnemers scherp in de gaten. De veiligheid stond uiteraard op de eerste plaats. Veel ouders en andere familieleden volgden de verrichtingen van de jonge deelnemers. Zij werden niet teleurgesteld. Donderdagavond ontvingen alle 116 deelnemers een medaille en oorkonde. Maar de leden van de organisatie genoten ook van de zwemvierdaagse. Dennis Hooijberg: "Het is leuk om een evenement als de zwemvierdaagse te organiseren. Ook omdat er leden van de diverse afdelingen van de vereniging bij zijn betrokken. Wij brengen De Meeuwen ook weer onder de aandacht. We hopen altijd dat er mensen bij ons op zwemles gaan of proeflessen voor een wedstrijdafdeling aanvragen. Het motto van de zwemvierdaagse is 'Een leven lang zwemmen met plezier'. Het is belangrijk om zwemvaardigheid bij te houden. Ook als je een B-diploma of zelfs C-diploma hebt, maar lange tijd niet zwemt gaat je zwemvaardigheid achteruit."

'Het is belangrijk om zwemvaardigheid bij te houden'