De auto van de inwoonster van Diemen na een inbraak.
De auto van de inwoonster van Diemen na een inbraak.

'Ze moeten van mijn auto afblijven'

DIEMEN - Een flink aantal inwoners van Diemen heeft ermee te maken: diefstal van een auto of inbraak in een auto. Het is een misdrijf dat een behoorlijke impact heeft op de slachtoffers. Een bewoonster van Diemen-Noord is diverse keren het slachtoffer geworden en hoopt dat er maatregelen worden genomen om dergelijke misdrijven op te lossen en te voorkomen.

De bewoonster van een appartementencomplex in Diemen-Noord geeft een overzicht van hetgeen haar de afgelopen jaren is overkomen. Zij doet haar relaas anoniem. Haar naam en adres zijn bij de redactie bekend.

Enkele jaren geleden werden de nummerplaten van haar auto gestolen: eerst een nummerplaat, daarna beide nummerplaten. Ook werd de bumper van haar auto ontvreemd.

Gestolen
Dit jaar is zij al diverse keren het slachtoffer geworden van een misdrijf dat verband had met haar auto. Op 31 januari 2017 werd haar auto gestolen van de parkeerplaats bij het station in het centrum van Diemen. "Ik parkeer mijn auto altijd op een parkeerplaats bij het station. Ik reis vervolgens met de trein naar mijn werk. Toen ik die avond na afloop van mijn werk weer bij het station in Diemen aankwam, was mijn auto gestolen. De auto is nog steeds niet gevonden."

Nieuwe auto
Zij heeft inmiddels een nieuwe auto aangeschaft. "Op zaterdag 1 april kwam ik 's morgens op de parkeerplaats bij onze woning en toen bleek dat er een ruit van mijn auto was ingeslagen. De daders hadden geprobeerd om het navigatiesysteem uit mijn auto te stelen. Dat is niet gelukt. Het bleek dat er die nacht hier in de buurt nog acht auto's waren opengebroken. Ook in die gevallen hadden de daders het voorzien op het navigatiesysteem van de auto."

De problemen waren nog niet voorbij voor de inwoonster van Diemen. Toen zij op dinsdagochtend 4 april bij haar auto kwam, die op de parkeerplaats bij haar woning was geparkeerd, was het opnieuw raak. Er was een klein raampje aan de achterkant van haar auto ingeslagen. "De daders konden daarna de deur van mijn auto openmaken. Zij hebben de airbag gestolen en geprobeerd om het stuur te stelen. Dat laatste is niet gelukt."

'Soms denken wij er weleens aan om te gaan verhuizen'

Erg kwaad
De bewoonster is erg kwaad over hetgeen haar is overkomen. "Ik werk hard voor mijn geld en ben van mening dat anderen van mijn auto moeten afblijven. Elke ochtend als ik op de parkeerplaats bij mijn woning aankom vraag ik mij af of mijn auto er nog staat en of dat er opnieuw is ingebroken in mijn auto. Soms denken wij er weleens aan om te gaan verhuizen."

Aangifte
Zij heeft aangifte gedaan van de diefstal van haar auto en van de twee inbraken in haar nieuwe auto. "De politie heeft onlangs contact met mij opgenomen en wil een afspraak maken om over de incidenten te praten."

In Diemen worden veel meer mensen de dupe van vergelijkbare misdrijven. De bewoonster van Diemen-Noord hoopt dan ook dat de politie en de gemeente er alles aan zullen doen om diefstal van auto's en inbraak in auto's op te lossen en te voorkomen.