SV Diemen was veel sterker dan ASV Arsenal.
SV Diemen was veel sterker dan ASV Arsenal. Foto: Trudy Kroese

SV Diemen wint van ASV Arsenal: 7-2

DIEMEN - SV Diemen heeft de thuiswedstrijd tegen ASV Arsenal overtuigend gewonnen: 7-2. Bij rust leidde de ploeg van trainer Gerrie Breugem met 5-1.

De doelpunten van SV Diemen werden gemaakt door Marco Moelee (3x), Niels Verheul (2x), RĂ©mon van Asselt (vrije trap) en Giliano Eijken.

Gerrie Breugem is tevreden over het vertoonde spel van SV Diemen: "De ploeg maakte al vroeg in de wedstrijd een paar doelpunten en heeft daarna ASV Arsenal geen kans gegeven. De ploeg heeft goed gevoetbald en is erin geslaagd om de rust te bewaren."

SV Diemen staat met 28 punten uit 22 duels op de tiende plaats van de ranglijst in de derde klasse C. SV Ouderkerk, dat voor eigen publiek met 2-3 van Bloemendaal verloor, staat op de elfde positie. Die ploeg heeft na 21 competitiewedstrijden 24 punten. Fortius staat met 21 punten uit 22 wedstrijden op plek twaalf. ASV Arsenal heeft na 22 competitiebeurten 19 punten en staat op de dertiende plaats. VVA/Spartaan blijft hekkensluiter. De ploeg uit Amsterdam-West kwam twintig keer in actie en heeft slechts zeven punten.

Vrij
SV Diemen is komend weekeinde vrij. De ploeg speelt op zondag 23 april een thuiswedstrijd tegen Olympia Haarlem. De wedstrijd op Sportpark De Diemen begint om 14.30 uur.

Onlangs werd bekend dat nog een speler van de zondagselectie SV Diemen aan het einde van dit seizoen gaat verlaten. Verdediger Tijs Ernest komt met ingang van het seizoen 2016-2017 uit voor Ajax 2. Dat team komt uit in de amateurcompetitie op zaterdag. Eerder lieten doelman Dave Moen en aanvaller Giliano Eijken al weten na dit seizoen voor een andere club te gaan spelen. Moen gaat naar de amateurs van Ajax 3, Eijken naar SDZ. Breugem: "Het is jammer dat die jongens weggaan. Het zijn spelers die in de jeugd van SV Diemen hebben gespeeld en naar de selectie zijn doorgestroomd. Tijs is nog jong en speelt pas kort in het eerste elftal. Ik vind het jammer dat SV Diemen niet langer van hem kan genieten."