Afbeelding
Foto: Aram Goudsmit

donderdag 6 april

'Jackie'

Theater de Omval 20.00 uur

In 'Jackie' kruipt Oscarwinnares Natalie Portman in de huid van First Lady Jackie Kennedy. De film vertelt het verhaal van de moord op John F. Kennedy en de vier dagen van nationale rouw door de ogen van deze charismatische First Lady. Een periode waarin de hele wereld zijn blik richtte op de beroemde weduwe. Een vrouw in rouw die zich uiterlijk sterk moest houden om een geschokte natie gerust te stellen en het beeld van haar echtgenoot voor de eeuwigheid historisch te bepalen.

Informatieavond over hooggevoeligheid bij kinderen

El'sina 20.00 uur

Bijzonder Kindercoaching geeft op donderdagavond 6 april een informatieavond die in het teken staan van hooggevoeligheid. De informatieavond is gratis.
Kindercoach Elliëtte Kreek geeft de aanwezigen informatie over hooggevoeligheid bij kinderen. De informatieavond wordt gehouden bij El'sina aan de Burgemeester van Tienenweg 20 en duurt van 20.00 tot 21.30 uur.
Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven door een e-mail te sturen aan elliette@bijzonderkindercoaching.nl

2e Proost en Brandt Reünie

Café 't Pandje 17.00 uur

Voor alle oud-medewerkers van Proost en Brandt (voorheen gevestigd op Stammerkamp 1 te Diemen) is weer een gezellige reünie georganiseerd. Aanmelden via de Facebookgroep of bij: proost.pb@gmail.com. Ook voor mogelijkheden tot sponsoring van dit unieke evenement!

'Iemand anders'

Theater de Omval 20.30 uur

Na vijftien jaar comedy en cabaret leek het Micha Wertheim tijd voor iets anders. Daarom maakt hij dit seizoen twee voorstellingen in de kleine zalen. Eerst was er 'Ergens anders' en nu is het tijd voor 'Iemand anders'. Een tweeluik dus. Ideaal om ze beide te zien, maar als dat niet lukt, is dat waarschijnlijk overkomelijk.

zaterdag 8 april

Natuurwerkdag Diemerbos

Diemberbos 10.00 uur

Op zaterdag 8 april gaan vrijwilligers de drie broeihopen in het Diemerbos weer aanleggen. Zodat de ringslangen daar in het begin van de zomer hun eieren in kunnen leggen die door de broeiwarmte worden uitgebroed. Er kunnen 15 vrijwilligers meedoen, kinderen vanaf ca. 7 jaar onder leiding van hun ouders. De boswachter en IVN-Diemen zorgen voor gereedschap. Tijd: zaterdag 8 april 10.00 uur, tot ca. 13.00 uur. Aanmelden tot 6 april: ivndiemen@gmail.com. Meer informatie: www.ivndiemen.blogspot.nl. Startplaats: info volgt na aanmelding.

Voorstelling Muziekschool Diemen

Theater de Omval 19.30 uur

Muziekschool Diemen De Muziekschool Diemen presenteert met trots een originele voorstelling met een heel spannend verhaal over de opkomst en de ondergang van de Liedjesfabriek. Leerlingen van de muziekschool, het slagwerkensemble en een klein koor van basisschool Noorderbreedte en heel veel instrumenten vertellen onder de bezielende leiding van Karin van Arkel het verhaal. Er is een machine, een moord en… Komt dat zien op zaterdag 8 april aanstaande in Theater de Omval. Kaarten (à € 5,-) vanaf 19.45 uur aan de kassa.

zondag 9 april

Kerkdienst

De Ontmoeting 10.00 uur

Kerkdienst op Palmzondag. Voorganger is ds C. Verkerk uit Amstelveen. Deze zondag is er ook Kinderdienst. De kinderen gaan palmtakken versieren en laten de takken al zingend en lopend door de kerk aan iedereen zien.

Palmzondag

Sint Petrus' Bandenkerk 10.30 uur

Woord en Communie gezinsviering met het PeeBee kinderkoor. Voorganger is pastor H. Hartog.

'Kodo, het geheim van de Samurai'

Theater de Omval 14.00 uur

Een spannende en schitterende theatervoorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar. Een geraffineerd verhaal waarin eeuwenoude thema’s als angst en moed zijn verpakt. Kodo woont samen met zijn vader aan de rand van het geheimzinnige woud. Waar zijn moeder is weet Kodo niet en zijn vader wil over dat geheim niets vertellen. Veel tijd om er over na te denken heeft Kodo niet. Als hij niet speelt met zijn vriend de Vos, die hem leert te vluchten, leert zijn vader hem vechten tegen ninja’s. Maar is dat wel verstandig: vluchten of vechten? En komt Kodo ooit te weten wat er met zijn moeder is gebeurd? De prachtige prenten van Mark Janssen uit het boek spelen een belangrijke rol. Als geen ander weet hij de Japanse sfeer van hoge, kale bergen, brede, bevroren rivieren, tere bloesems en dreigende ninja’s op te roepen in een magisch spel van licht en donker. Door middel van projectietechnieken komen deze schitterende tekeningen op magische wijze op de vloer tot leven. Samen met tekst, spel en muziek versmelten ze en nemen je mee naar een hele nieuwe wereld