Afbeelding
Foto:

Philip Oomstee

Vrijwilliger bij SV Diemen

74 jaar

Diemenaar sinds 1989

Wat doe je bij SV Diemen?
"Ik ben lid van de sponsorcommissie, de kledingcommissie, de kascontrolecommissie en op donderdagavond sta ik achter de bar in de kantine. Ik doe al dat werk overigens met andere vrijwilligers. In het verleden ben ik 15 jaar elftalleider geweest van het eerste zondagelftal."

Waar heb je zelf gevoetbald?
"Ik ben op mijn negende begonnen bij ASV Arsenal. Daarna heb ik zes jaar in de jeugd van Ajax gespeeld. Ik was linksbinnen en speelde samen met Piet Keizer. Ja, ook toen al kon je zien dat Piet Keizer een groot talent was. Wij gingen weleens bij andere jeugdwedstrijden kijken en zagen dan Johan Cruijff spelen. Hij was jonger dan wij en nog een jochie. Toen ik 17 jaar was moest ik weg, omdat Ajax mij niet goed genoeg vond. Daarna heb ik gespeeld bij De Volewijckers, KMVZ, DVH en in de veteranen van Animo. Ik was toen verdediger geworden. Ik ben op mijn 53e met voetballen gestopt. Ik heb nooit bij SV Diemen gevoetbald. Ik ben bij SV Diemen terechtgekomen toen mijn zoon Robin er ging voetballen."

Blijft SV Diemen in de derde klasse?
"Voor het seizoen heb ik gezegd dat SV Diemen met 34 punten veilig zou zijn. De ploeg heeft nu 25 punten. Ik ga ervan uit dat het gaat lukken."

Wat is jouw favoriete winkel?
"Dat was Robeu Sport. Die winkel is helaas gesloten. Ik vind het opvallend dat diverse sportzaken in het winkelcentrum het niet hebben gered."

En jouw favoriete vakantieland?
"Turkije. Ondanks alles gaan wij er dit jaar opnieuw heen. Ik vind de mensen in Turkije enorm aardig. Ze zijn altijd bereid om je te helpen."

Jouw favoriete plek in Diemen?
"Dat is niet moeilijk: Sportpark De Diemen. Wij zouden er graag een extra veld bij krijgen. Ik denk dat dat veld er gaat komen."