Afbeelding
Foto: Jan Ronday

Aftrap Jeugdsport- en Cultuurfonds in Diemen

DIEMEN - Op 29 maart 2017 is het startsein gegeven voor het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds in Diemen. Dit gebeurde via een gratis sportinstuif voor basisschoolleerlingen van de groepen 6, 7 en 8 in sporthal Diemen.

De sportinstuif werd begeleid door de buurtsportcoaches Dionne Tool en Rens Wit van de Stichting Welzijn Diemen. Kinderen konden onder andere voetballen en handballen. Tijdens de sportinstuif overhandigden mevrouw S. Herremans (manager MKB) en de heer R. Meijer (accountmanager MKB) van de Rabobank Amsterdam namens de Rabobank Foundation allebei een cheque ter waarde van € 2.500,- aan wethouder Sociale Zaken Ruud Grondel voor de start van beide fondsen.

Lokaal draagvlak is zeer belangrijk voor het succes van het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds. De steun van gemeenten en bedrijven is onmisbaar. De Rabobank Foundation, het landelijke maatschappelijke fonds van alle Rabobanken, ondersteunt de missie van beide fondsen om meer gemeenten aan te laten sluiten bij het Jeugdsportfonds en het Jeugdcultuurfonds. Hiervoor stelt de Rabobank Foundation een startbijdrage beschikbaar, waarmee het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds de mogelijkheid krijgen om in en samen met een gemeente een nieuw fonds te starten en daarmee kinderen een sportkans of cultuurkans te bieden. Via het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds wil de gemeente het voor de kinderen uit gezinnen met een inkomen tussen de 100% en 140% van de bijstandsnorm makkelijker maken een bijdrage te krijgen voor sport- en cultuuractiviteiten. Deze bijdrage kan worden gebruikt voor contributie/lesgeld, sportkleding, maar ook bijvoorbeeld voor zwemles.