155-Help-een-bedrijf is een initiatief van het Instituut voor MKB.
155-Help-een-bedrijf is een initiatief van het Instituut voor MKB. Foto: Pixabay

'155 Help-een bedrijf' biedt steun aan ondernemers die het moeilijk hebben

DIEMEN - Ondernemers die het even wat moeilijker hebben, kunnen aankloppen bij een 155 Help-een-bedrijf. Diemen is een van de 150 aangesloten gemeenten waar dat kan.

Jostien Langeberg is senior ondernemersadviseur bij 155-Help-een-bedrijf. 155-Help-een-bedrijf ondersteunt in opdracht van gemeenten ondernemers die het (tijdelijk) moeilijk hebben. Voor de ondernemer is deze hulp gratis.

Langeberg: "In mijn rol als ondernemersadviseur voor 155-Help-een-bedrijf zie ik dat veel ondernemers het overzicht verliezen wanneer het minder gaat. En dan kom je in een vicieuze cirkel terecht. Ondernemers hebben over het algemeen moeite om hier weer uit te komen. Welke zaken pak je als ondernemer het eerste aan?"

'Je ziet dat veel ondernemers het overzicht verliezen'

"Mijn rol als adviseur is om, in het gesprek met de ondernemer, alle zaken op tafel te krijgen en duidelijk te analyseren waar de problemen liggen. Vervolgens adviseer ik welke weg het beste kan worden bewandeld. De ondernemer ziet dan vaak ook zelf (weer) op welke vlakken verandering noodzakelijk is. Daarom zou ik tegen iedere ondernemer willen zeggen: probeer op tijd hulp in te schakelen wanneer je tegen problemen aanloopt. Dit kunnen onder andere problemen zijn op financieel gebied, op het personele vlak of op commercieel gebied."

155-Help-een-bedrijf is een initiatief van het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf. Ondernemers kunnen op werkdagen contact opnemen met 088-9990155 of via www.155.nl.