De Nescioloop is populair bij hardlopers.
De Nescioloop is populair bij hardlopers. Foto: Mart Bevelander

Nescioloop vindt zondag plaats

DIEMEN - Atletiekvereniging AV '23 uit de Watergraafsmeer houdt op zondag 9 april de Nescioloop. Een deel van het parcours ligt in Diemen.

AV '23 telt veel leden die in Diemen wonen. De vereniging is dan ook actief in de gemeente. AV '23 organiseert elk jaar de DiemerCross, het hardloopevenement in het Diemerbos.

De Nescioloop geldt onder hardlopers als een van de mooiste lopen in de regio. Deelnemers kunnen kiezen tussen een afstand van acht of vijftien kilometer. De start is in Sportpark Voorland, de thuisbasis van AV '23. De deelnemers lopen via de Nesciobrug naar IJburg. De deelnemers aan de loop over vijftien kilometer maken een rondje om Fort Diemerdam. Er is ook een jeugdloop over een afstand van twee kilometer. Dit parcours ligt geheel in het sportpark in de Watergraafsmeer.

De Nescioloop is onderdeel van het Rondje Mokum.

De wedstrijden starten kort na elkaar. De deelnemers aan de vijftien kilometer gaan om 10.00 uur van start. Het betreft hier een KNAU-wedstrijd en een trimloop. Om 10.06 uur gaat de trimloop over acht kilometer van start. De jeugdloop begint om 10.15 uur. Start en finish zijn bij AV '23 aan de Radioweg 89.

Deelnemers kunnen bij inschrijving een bedrag doneren aan het Amsterdamse Jeugdsportfonds. AV '23 wil eraan bijdragen dat ieder kind kan sporten. Daarom zal Tim Veldt namens het fonds het startsignaal geven. Tim woont zelf in Amsterdam-Oost en is meervoudig Olympiër en gunt ieder kind de kans om de sport te doen die hij of zij leuk vindt. De voorinschrijving is inmiddels gesloten. Na-inschrijving is mogelijk op zaterdag 8 april van 10.00 uur tot 14.00 uur bij Run2Day Amsterdam Oosterpark, Eerste Oosterparkstraat 234 in Amsterdam en zondagmorgen 9 april tot een half uur voor de start bij AV '23.

De Nesciobrug wordt zondagmorgen van 10.00 uur tot 12.00 uur afgesloten. Ook is de Diemerzeedijk minder goed bereikbaar. Voor meer informatie kan de website www.nescioloop.nl worden bezocht.