SV Zeeburg zet Cometas onder druk.
SV Zeeburg zet Cometas onder druk. Foto: Trudy Kroese

SV Zeeburg eindigt als derde

DIEMEN - Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft de laatste wedstrijd van het seizoen gewonnen. De handbalsters uit Diemen klopten Cometas uit Leeuwarden met 25-22. Bij rust leidde SV Zeeburg met 14-8.

SV Zeeburg kwam dit seizoen voor de eerste keer uit in de hoofdklasse van de zaalcompetitie. De ploeg kan terugkijken op een geslaagd seizoen. SV Zeeburg staat op de derde plaats. Geel Zwart en SV Zeeburg hebben beide 28 punten. Het doelsaldo van Geel Zwart is echter beter dan dat van de ploeg uit Diemen. Geel Zwart heeft nog een competitieduel voor de boeg.

Opdracht
De opdracht voor de dames van SV Zeeburg voor de wedstrijd tegen Cometas was simpel: vrij spelen, genieten en de punten in Diemen houden. Ondanks dat Cometas als eerste scoorde kwam SV Zeeburg goed uit de startblokken. De verdediging stond goed en door snel en gevarieerd spel stond SV Zeeburg al snel op een voorsprong. Hierna werden de dames van de thuisclub slordiger. Kansen werden niet benut en ook de verdediging liet hier en daar wat steken vallen. SV Zeeburg leidde bij rust comfortabel met 14-8.

Scherper
In de rust gaf coach Doug van Leeuwen aan dat SV Zeeburg scherper moest gaan spelen met nog meer snelheid en variatie.

Ook na de hervatting vond Cometas als eerste het net. SV Zeeburg had het even moeilijk. Naarmate de tweede helft vorderde werd de wedstrijd harder en grimmiger. Er werden aan beide kanten overtredingen gemaakt waarvan de scheidsrechter het niet nodig vond om voor te fluiten. SV Zeeburg liet zich hierdoor een beetje intimideren. Cometas kwam terug tot 22-21 en geloofde even in een goed resultaat.

Maar in de slotfase herstelde de thuisclub zich en werd de winst veiliggesteld: 25-22. Het eerste damesteam van SV Zeeburg komt alleen uit in de zaalcompetitie. De technische staf en de speelsters van SV Zeeburg zijn tevreden over de prestaties. De ambities zijn groot. De ploeg hoopt volgend jaar kampioen te worden.