Een schouw op het bedrijventerrein.
Een schouw op het bedrijventerrein.

Veel belangstellenden tijdens
schouwen op bedrijfsterreinen

DIEMEN - Het bestuur van Ondernemend Diemen (OD) ziet een intensivering van de samenwerking met de gemeente met betrekking tot de bedrijventerreinen in Diemen als een van de speerpunten. Het nieuwe bestuur van Ondernemend Diemen is vorig jaar aangetreden.

Het bestuur van Ondernemend Diemen en de gemeente hebben afgesproken om de halfjaarlijkse schouwen en bedrijvenpanels voor alle ondernemers op de bedrijventerreinen Verrijn Stuart en Stammerdijk/De Sniep ruim voordat die plaatsvinden vast te leggen in een 'jaarkalender bedrijventerreinen'. Dit moet leiden tot een hoge opkomst.

Donderdagochtend 9 maart is de eerste schouw gehouden. Ruim 20 vertegenwoordigers van bedrijven, Ondernemend Diemen en de gemeente verzamelden zich bij Plumbers, het bedrijf van Hans Vreeken. Hij is bestuurslid van Ondernemend Diemen. Zij maakten een ronde over bedrijventerrein Verrijn Stuart. Tijdens de schouw werden foto's gemaakt. Na afloop van de schouw werden de bevindingen besproken tijdens een bijeenkomst in het gebouw van Oostenrijk Touringcars BV.

Op 23 maart was er een schouw op bedrijventerrein Stammerdijk/De Sniep. Er deden opnieuw twintig belangstellenden meer. Zij verzamelden zich bij Scholte & de Vries Estoppey. Robin Scholte, eigenaar van het bedrijf, is bestuurslid van Ondernemend Diemen. Na de schouw vond er een evaluatie plaats bij Gamma. Tijdens de schouwen wordt gelet op de uitstraling en beleving van het bedrijventerrein waarbij 'schoon, heel en veilig' van groot belang zijn. Ook komen zaken als de toenemende parkeerdruk en andere actuele kwesties aan de orde.

Wethouder Jeroen Klaasse van Economische Zaken liep mee tijdens de schouw op bedrijventerrein Verrijn Stuart en heeft er veel waardering voor dat ook mensen van bedrijven die zich pas recent op bedrijventerrein Verrijn Stuart hebben gevestigd betrokkenheid toonden door mee te lopen en aansluiting te zoeken bij andere ondernemers en bij Ondernemend Diemen.

De gemeente, Ondernemend Diemen en een aantal ondernemers gaan onder andere tijdens de zogenaamde actieweken van de afdeling Wijkbeheer met de ervaringen van de schouwen aan de slag. Tijdens de actieweken beschikt Wijkbeheer over meer capaciteit voor een specifiek gebied. Tijdens de bedrijvenpanels Verrijn Stuart en Stammerdijk/De Sniep die later in het voorjaar worden gehouden, worden de resultaten van de schouwen besproken met ondernemers, eigenaars van bedrijfspanden en de wijkagent. Maar er kunnen ook andere thema's aan de orde komen zoals duurzaamheid en ervaringen met glasvezel. Deze vorm van regelmatig contact geeft de diverse partijen ook de kans elkaar te leren kennen en – zoals vaker is gebleken – tot samenwerking tussen ondernemers onderling te komen.