Valentijn van Horn voor zijn zaak aan de Ouddiemerlaan.
Valentijn van Horn voor zijn zaak aan de Ouddiemerlaan. Foto: Trudy Kroese

Opticien Valentijn van Horn heeft nog nooit nee hoeven te verkopen

DIEMEN - Valentijn van Horn (43) is sinds 1 juli 2016 eigenaar van Vroom & Nobbe opticiens aan de Ouddiemerlaan 16.

Vroom & Nobbe opticiens is al decennialang een begrip in Diemen. De optiek was in het verleden gevestigd in een pand waar nu het complex Diemerburgh staat. Opticien Maarten Vroom verhuisde in de jaren negentig naar het huidige pand. Maarten Vroom overleed in oktober 2015. Zijn collega Melissa Janssen zette de zaak voort en kreeg daarbij hulp van familieleden van Maarten. Valentijn van Horn nam de zaak op 1 juli 2016 over. Hij woont in Almere. "Ik zit ruim twintig jaar in het vak. Na het afronden van mijn opleiding heb ik bij diverse zaken als opticien gewerkt." Door verder te gaan als zelfstandig ondernemer, geeft hem de mogelijkheid om zijn vak naar eigen inzicht in te vullen. Dat er in Diemen veel opticiens zijn vindt hij geen probleem. "Ik heb in Huizen bij een opticien gewerkt waar binnen een straal van tachtig meter nog vijf opticiens zaten. Wij slaagden erin om ons te onderscheiden door klantgericht te werken, goede service te verlenen en een ruim assortiment aan te bieden. Dat doe ik hier ook. Ik ben als zelfstandige opticien niet gebonden aan een assortiment van een hoofdkantoor. Ik kan in principe alle monturen en glazen bestellen. Een advies op maat is belangrijk. Ik merk dat klanten service waarderen. Ik verricht ook reparaties en ik heb sinds ik hier ben begonnen nog nooit nee hoeven te verkopen."

Valentijn heeft gemerkt dat Maarten Vroom een uitstekende naam heeft opgebouwd. "Ik krijg hier veel vaste klanten die in het verleden bij Maarten kwamen. Diverse klanten heb ik al meerdere keren in mijn winkel mogen ontvangen. De mentaliteit in Diemen bevalt mij uitstekend. Mensen zijn open en eerlijk. Dat werkt twee kanten op. Als iemand een montuur past dat hem of haar niet staat kan ik dat gewoon zeggen. Dat levert nooit problemen op."

Verbouwen
Valentijn gaat de zaak in de loop van dit jaar verbouwen. De wanden met brillen en monturen worden vernieuwd en de balie krijgt een plek voor in de zaak. Ook zal de naam Vroom & Nobbe worden gewijzigd in Vroom Optiek.