Discozwemmen.
Discozwemmen. Foto: Trudy Kroese

Tot zaterdag 29 april

Expositie schilderijen van Hadewig Janssen

De Diem 12.00 uur

Hadewig Janssen-Kessens is lid van Kunstzin Diemen, de vereniging voor beeldend kunstenaars. Zij exposeert in woon- en zorgcentrum De Diem.

donderdag 30 maart

Financieel Café

OBA Diemen 14.00 uur

Voor hulp bij het aanvragen van DigiD, inschrijven bij Woningnet en reageren op een woning of uitprinten van officiële documenten, bijvoorbeeld een bankafschrift, het invullen van digitale formulieren en het doorverwijzen naar andere hulpverlenende organisaties. Van 14.00-16.00 uur.

'Paterson'

Theater de Omval 20.00 uur

Paterson leidt een eenvoudig, geregeld, maar gelukkig leven als buschauffeur in Paterson, New Jersey, geboortestad van William Carlos Williams en Allen Ginsberg. De indrukken die hij tijdens zijn dagelijkse route opdoet, vormen de inspiratie voor gedichten die hij opschrijft in een notitieboekje. Ondanks het enthousiasme en de aanmoediging van zijn vrouw wil hij de gedichten niet publiceren. De film is tegelijk een ode aan de poëzie van William Carlos Williams, een kinderarts uit Paterson die na de werkuren gedichten schreef, zoals Paterson.

vrijdag 31 maart

Discozwemmen

Sportcentrum F.B. Duran 19.30 uur

Discozwemmen voor kinderen tot en met 14 jaar.

'Dekking Hoog'

Theater de Omval 20.30 uur

"Mijn naam is Patrick Laureij. Ik ben in 1982 geboren in Rotterdam-Zuid en dit is mijn verhaal." Een spannende stand-upcomedian, kakelvers, veelbelovend, oorsprong: Rotterdam-Zuid en dat hoor je. Met een onvervalst accent en de bijbehorende eerlijkheid heeft hij inmiddels meerdere malen op Lowlands gespeeld en stond hij in het voorprogramma van Theo Maassen. Winnaar van de jury- en publieksprijs Cameretten 2013.

zaterdag 1 april

Kinderdisco

Huis van de Buurt 't Kruidvat 15.00 uur

Dansen voor kinderen. Tijdens deze activiteit kunnen kinderen van 8 tot 12 jaar ongedwongen dansen op muziek en danspasjes leren. Een activiteit voor beweging, muziek en plezier. Hier kun je echt je energie kwijt. Verzin je eigen dans, probeer maar uit en swing mee. Kosten € 1,- per keer. 15.00-17.00 uur.

'Play my strings'

Theater de Omval 20:30 uur

Karsu, de jonge Nederlandse zangeres en songwriter met Turkse roots, begon haar muzikale carrière als klassiek pianiste. Later ontwikkelde ze een interesse in jazz, pop en Turkse muziek, en zo ontstond haar huidige sound: een geheel eigen blend van al deze stijlen. Met de voorstelling 'Play my strings' neemt Karsu u mee terug naar haar begintijd. De liedjes van de albums 'Live aan ‘t IJ', 'Confession' en 'Colors' heeft Karsu speciaal voor deze theatertour voorzien van een licht klassiek jasje, met nieuwe arrangementen voor strijkers. Daarnaast speelt ze liedjes die al net zo oud zijn als de vleugel waar ze op speelt, maar nog nooit de bühne hebben gehaald.

zondag 2 april

5e Zondag van de Veertigdagentijd

Sint Petrus' Bandenkerk 10.30 uur

Eucharistieviering met samenzang. Voorganger is pater G. Noom.

De Matthäus Passion van Reinbert de Leeuw

Theater de Omval 11.00 uur

In vervolg op de succesvolle documentaire 'De Matthäus Missie van Reinbert de Leeuw' van Cherry Duyns, is nu de integrale uitvoering van de Matthäus Passion te zien. Het is Cherry Duyns' complete registratie van de aangrijpende uitvoering in De Nieuwe Kerk, gedirigeerd door Reinbert de Leeuw. De pauze valt samen met de pauze in het concert, waarin onder anderen solisten Joanne Lunn, Christopher Watson en Andreas Wolf optreden. Duyns filmde de opvoering van de Matthaüs Passion op 20 en 21 maart 2016 in De Nieuwe Kerk.

1e Open dag Saan Museum

Saan Museum 13.00 uur

Ook in 2017 opent het Saan Museum haar deuren voor het publiek. Zondag 2 april is het Saan Museum open, voor de eerste keer dit jaar. Aanstaande zondag bent u tussen 13.00 en 16.00 uur van harte welkom aan de Weesperstraat 78-82 in Diemen. De toegang is zoals altijd gratis. In het Saan Museum komt de bijna 120-jarige geschiedenis van Koninklijke Saan tot leven. Te zien zijn onder meer historische auto's en kranen, talloze foto's, oude onderhoudsboeken en gereedschappen van vroeger. De open dagen van het Saan Museum in 2017 zijn: zondag 2 april, zondag 21 mei, zondag 25 juni, zondag 10 september, zondag 22 oktober en zondag 19 november. Het museum is op aanvraag ook voor groepen beschikbaar. Meer informatie vindt u op de website van het Saan Museum.