Herman Moerbeek en zijn echtgenote Janine Snijders.
Herman Moerbeek en zijn echtgenote Janine Snijders. Foto: Trudy Kroese

De Reizende Kok in Arent Krijtsstraat

DIEMEN - Delicatessenzaak De Reizende Kok is sinds 1 maart gevestigd in de Arent Krijtsstraat 34. Eigenaar Herman Moerbeek (55) vertelt over zijn zaak.

De in Purmerend geboren ondernemer werkte na zijn opleiding in diverse functies die vrijwel altijd een raakvlak hadden met de horeca. Hij werkte in de keuken in diverse gelegenheden, was mede-oprichter van Grand Café Batavia in Wormer, werkte als demonstratie- en advieskok bij Albert Heijn in winkelcentrum Diemerplein, was werkzaam bij een kookproject in Huis van de Buurt 't Kruidvat in Diemen-Zuid en werkte als oprichter van het buurtrestaurant De Diem voor Cordaan in woon- en zorgcentrum De Diem.

Herman Moerbeek: "Familie van mij woonde in de Watergraafsmeer in Amsterdam en ik heb daardoor altijd een band met deze regio en de mensen die hier wonen gehad. Toen ik een keer van mijn werk in De Diem kwam en door de Arent Krijtsstraat liep, zag ik dat deze ruimte te huur stond. Ik heb toen contact opgenomen met de makelaar. Op 1 maart ben ik met De Reizende Kok begonnen."

Hij vertelt dat het assortiment van zijn zaak op vijf pijlers rust: Italiaanse delicatessen, wijn, kaas, brood en koelverse maaltijden, zoals lasagne, jachtschotels en Brabants stoofvlees. "Er is veel belangstelling voor de koelverse maaltijden. Wij maken die elke dag vers."

Hij verkoopt veel andere producten die afkomstig zijn uit Italië, zoals wijn, pasta's, olijfolie, koekjes, chocolade en sauzen. "De producten die ik verkoop zijn nergens anders in deze buurt te krijgen."

Gebak
De klanten van De Reizende Kok waarderen ook het huisgemaakte gebak dat Herman verkoopt. "Ik verkoop onder andere cheesecake, chocoladegebak en lente-appeltaart. Ik lever ook dieetproducten. Op verzoek van een werknemer van een bedrijf heb ik onlangs glutenvrije cheesecake geleverd. De persoon die geen gluten mag hebben was er blij mee en de andere mensen die het gebak hebben gegeten hebben niet gemerkt dat er geen gluten in zaten."

'Ik vind het leuk om klanten advies en aandacht te geven'

Herman is tevreden over de klandizie. "Doordat ik als demonstratie- en advieskok bij Albert Heijn heb gewerkt ken ik veel mensen in Diemen. Diverse mensen die ik bij Albert Heijn heb leren kennen zijn al langsgeweest. En veel klanten zijn al meerdere keren langsgekomen. Dat is ook belangrijk. Ik trek veel klanten via mond-tot-mondreclame en de mensen die hier zijn geweest zijn enthousiast."

De goedlachse Herman straalt liefde uit voor zijn vak. Hij neemt uitgebreid de tijd voor zijn klanten. "Ik vind het leuk om klanten advies en aandacht te geven. Ze mogen hier ook proeven. Ik merk dat de persoonlijke benadering en service werken. Daarnaast lever ik kwalitatief goede producten tegen een scherpe prijs."

Herman is erg te spreken over de locatie van zijn zaak. "Er is hier een blauwe zone en daardoor kunnen klanten vrijwel altijd snel een parkeerplaats vinden. Wij werken als ondernemers goed samen en proberen er echt iets van te maken. De onderlinge verhoudingen zijn erg goed."