EDOG speelt musical 'Amerika Amerika'

DIEMEN - Op 24 en 25 maart speelt EDOG Muzikaal Theater in de tot musicaltheater omgebouwde sporthal aan de Prins Bernhardlaan de musical 'Amerika Amerika'.

'Amerika Amerika' is de komische hitmusical uit de jaren 80 van Jos Brink en Frank Sanders en speelt zich af op het schip de Nieuw Amsterdam, het laatste schip van de Holland Amerika Lijn dat vertrok voordat de Tweede Wereldoorlog in 1939 losbarstte.

De combinatie van passagiers en het personeel op de Nieuw Amsterdam staat garant voor dolkomische situaties, belooft het theatergezelschap. Bovendien zijn de klassieke thema's die zich voordoen in de musical in een nieuw jasje gestopt, zodat ook mensen die bekend zijn met de musical van Jos Brink aangenaam verrast kunnen worden.

De rol van Benjamin Benjamins wordt vertolkt door Edwin van Grasstek, Fanny Jansen wordt gespeeld door Marjolein Scheeper en de jonge Jeroen Damman kruipt in de rol van Ernst Hegeman. De productie staat onder artistieke leiding van regisseur Erik Damman en de muzikale leiding is in handen van Rosite van der Woude.

De sporthal is door zestig medewerkers in drie dagen tijd omgebouwd tot een theater waar zo'n 650 mensen kunnen kijken en luisteren.

'Amerika Amerika' speelt op 24 en 25 maart in het musicaltheater, aanvang: 20.00 uur. Kaarten zijn nog online te bestellen via www.edog.nl, door te mailen naar info@edog.nl of te bellen naar 06-46170561.