SV Diemen verloor eerder dit seizoen met 3-0 van SV Ouderkerk.

SV Diemen verliest van Bloemendaal

DIEMEN - SV Diemen heeft de uitwedstrijd tegen Bloemendaal met 2-1 verloren. Bij rust leidde de thuisclub met 1-0. SV Diemen kwam na de hervatting langszij door een treffer van aanvaller Gianno dos Passos. Bloemendaal stelde daarna de zege veilig.

SV Diemen heeft een reeks afgesloten waarin de club driemaal op bezoek moest bij een hooggeplaatste tegenstander. De ploeg van trainer Gerrie Breugem won met 0-2 bij nummer 3 DWS, verloor vervolgens met 2-1 bij FC Weesp en ging zondag dus met 2-1 onderuit bij Bloemendaal.

Slecht gespeeld
Breugem is niet tevreden over het vertoonde spel van zijn ploeg. "Wij hebben slecht gespeeld, vooral in de eerste helft. Wij hebben de bal toen vooral naar voren geramd."

Elfde plaats
SV Diemen heeft na 19 wedstrijden 19 punten en blijft op de elfde plaats staan. Fortius speelde voor eigen publiek met 2-2 gelijk tegen Laren '99 en staat met 18 punten op de twaalfde plaats. ASV Arsenal verloor met 5-0 bij Roda '23 en staat met 16 punten op de dertiende plaats. VVA/Spartaan incasseerde een 1-0 nederlaag tegen Olympia Haarlem en staat met 7 punten op de veertiende plaats. De nummers 13 en 14 op de ranglijst degraderen naar de vierde klasse. De ploegen die op de plaatsen 11 en 12 eindigen moeten deelnemen aan de nacompetitie en proberen degradatie te voorkomen.

De huidige nummer 10 is SV Ouderkerk. Die ploeg heeft 24 punten, maar kwam pas 18 keer in actie. SV Diemen en SV Ouderkerk ontmoeten elkaar op zondag 26 maart. De wedstrijd op Sportpark De Diemen begint om 14.30 uur. SV Diemen verloor de uitwedstrijd tegen SV Ouderkerk met 3-0.

Breugem wijst op het belang van de wedstrijd tegen SV Ouderkerk. "Het verschil met SV Ouderkerk is vijf punten. Wij moeten zondag winnen, wij hebben niks aan een gelijkspel. Als wij niet winnen komen wij in een moeilijke positie terecht." De trainer kan zondag geen beroep doen op verdediger Jelle de Wild. Hij kreeg tegen Bloemendaal zijn vierde gele kaart en is voor één wedstrijd geschorst.