Afbeelding

Sandra Singh

Blogt over kunst

Diemenaar sinds 2007

Vertel eens over jouw blog.
"Mijn blog heet Kunstkieken.nl. Ik schrijf over de vaste collectie en tijdelijke tentoonstellingen van musea in Nederland. Op 1 april besta ik, als museumblogger, drie jaar. Ik wil via mijn blog laten zien dat musea leuk zijn en niet saai. Twee keer per week (en soms meer) schrijf ik mijn museumbelevingen op mijn blog. Vorige maand ben ik door museum het Louvre in Parijs uitgenodigd. Daar heb ik de expositie 'Vermeer and the masters of genre painting' bezocht. De maand ervoor was ik in Brussel voor de BRAFA. De komende maanden staan er opnieuw buitenlandse blogtrips op de planning. Sinds 1 maart heb ik ook een Facebookpagina die Kunst uit mijn stad heet. Daarop kunnen mensen hun museumbelevingen uit hun eigen stad, maar ook hun eigen kunstwerken laten zien."

Heb je andere hobby's?
"Ik lees graag, vooral thrillers. Op dit moment lees ik twee boeken: 'Blauwe maandag' van Nicci French en 'De museale snelweg af' van Karel Schampers."

Wat is jouw beste eigenschap?
"Ik kan goed luisteren en ben behulpzaam."

En jouw slechtste eigenschap?
"Ik ben koppig en een doorzetter, als ik iets wil dan ga ik ervoor. Dat wordt weleens als negatief ervaren."

Ga je vaak uit?
"Sinds ik kinderen heb niet zo vaak meer. Ik ga wel graag naar concerten, vooral in Paradiso en de Melkweg. Binnenkort ga ik naar een concert van Damian Marley, dat is een zoon van Bob Marley."

Wat is jouw favoriete vakantieland?
"China. Samen met mijn lief heb ik in 2005 rondgereisd door China. Dat was erg indrukwekkend. China lijkt op een openluchtmuseum. Er is een groot verschil tussen het platteland en de stad. Ik vond de mensen erg aardig en toegankelijk. Met een aantal mensen die ik in China heb ontmoet, heb ik nog steeds contact, vooral via e-mail."