Meisjes C1 boekte een 4-0 overwinning.
Meisjes C1 boekte een 4-0 overwinning. Foto: Trudy Kroese

Smashing Saturday is succes

DIEMEN - Een keer per jaar wordt door volleybalvereniging Smashing '72 Smashing Saturday georganiseerd. Aansluitend op de wedstrijden was er zaterdag een feestelijk avondprogramma dat werd afgesloten met een dj.

Zaterdag speelden 12 van de 22 competitieteams hun thuiswedstrijden in Sporthal Diemen: 7 van de 8 seniorenteams en 5 van de 14 jeugdteams. De resultaten brachten al vroeg sfeer in de sporthal. Koploper Dames 2 won van de runner-up SVU. Drie teams wonnen zonder setverlies: Heren 1 versloeg Jonas met 4-0 en lijstaanvoerder Meisjes B1 (O16) had met dezelfde cijfers geen moeite met SAS. Meisjes C1, dat uitkomt in de Hoofdklasse (onder 14 jaar), gaf Unicornus uit Bunschoten ook geen schijn van kans (4-0). In totaal werden er door Smashing '72 acht wedstrijden gewonnen.

Meisjes C1
In de eerste set startte het team van Meisjes C1 van Smashing '72 met Ella Kranendonk als spelverdeelster en Elisa Steen als diagionaalspeelster. Buitenaanvalster Luna Beyenne begon meteen met een serviceserie (5-0). Met rake klappen van middenaanvalster Yara Kluiters liep Smashing '72 snel uit en was de set binnen (25-12). De tweede set kende hetzelfde verloop: directe punten uit de service of na een goede verdediging meteen met goede smashes toeslaan (25-11). In de derde set kwam tegenstander Unicornus beter in het spel en ging het tot 16-15 gelijk op. Met inmiddels Emma de Lange in het veld op de passer-loperpositie gaf Smashing '72 gas en mochten de gasten nog één puntje bijtellen (25-16). De vierde set werd door Smashing '72 sterk begonnen. Veel servicedruk en punten van middenaanvalsters Esther van Houten en Femke Findhammer op de buitenkant (25-8). Meisjes C1 staat met 32 punten op de eerste plaats in de Hoofdklasse. Op de tweede plaats staat Spaarnestad met 20 punten. Het team staat onder leiding van trainer/coach Anne Crouwel en trainster Susanne Overdevest. Vorig seizoen promoveerde het team van de 1e klasse naar de Hoofdklasse. Anne Crouwel weet wat winnen is, want ze werd als speelster van Meisjes B1 van Smashing '72 in 2009 Nederlands kampioen (onder 16 jaar).