De familie Ip voor restaurant King Wah.
De familie Ip voor restaurant King Wah. Foto: Trudy Kroese

'Mensen zijn hier erg aardig'

DIEMEN - Afhaalrestaurant King Wah aan de Ouddiemerlaan 15 is sinds 17 februari geopend. Het restaurant is gespecialiseerd in Cantonese en Szechuan-gerechten. Een kennismaking met de familie die het restaurant runt.

De heer Kan Po Ip is eigenaar en chef-kok van King Wah. Samen met zijn collega's bereidt hij de gerechten in de ruime keuken achter in de zaak. Zijn echtgenote Choi Yim Wong is gastvrouw van de zaak en helpt de klanten die een gerecht willen bestellen. Hun zonen Hill Fung Ip en Wing Fung Ip, die beiden studeren, helpen dikwijls in de zaak.

De familie Ip heeft tevens een restaurant in hun woonplaats Krommenie. Choi Yim Wong: "Wij wilden graag een afhaalzaak openen. Via via zijn wij in Diemen terechtgekomen. Wij zitten hier op een goede plek." Het assortiment van King Wah is groot en gevarieerd: soepen, voor- en bijgerechten, Cantonese specialiteiten, combinatiegerechten, Indonesische gerechten, nasi- en bamigerechten, mihoengerechten, varkensvlees-, kip- en rundvleesgerechten, garnalengerechten en vegetarische gerechten. Het is ook mogelijk om een Cantonese, Indonesische, Chinese en vegetarische rijsttafel te bestellen. Het is bij veel gerechten ook mogelijk om halve porties te bestellen. King Wah is op zoek naar bezorgers die in het bezit zijn van een brommer of scooter. Het restaurant wil maaltijden gaan bezorgen in Diemen, Duivendrecht en de Watergraafsmeer. King Wah is op maandag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 16.00 uur tot 21.00 uur geopend. Dinsdag is de zaak gesloten. Choi Yim Wong: "Onze klanten kunnen in het restaurant of telefonisch bestellen. Een klant kan hier plaatsnemen en wachten op de maaltijd. Die is meestal binnen een kwartier gereed."

Tijdens de eerste weken dat King Wah geopend was, was de zaak niet optimaal te bereiken in verband met de werkzaamheden voor de reconstructie van de Ouddiemerlaan tussen de Hartveldseweg en het Wilhelminaplantsoen. De straat is inmiddels weer open voor het verkeer. De familie Ip merkt dat steeds meer mensen het restaurant weten te vinden. "Wij vinden de mensen in Diemen erg aardig. Zij zijn open en maken vaak een praatje. Wij zijn Diemen nog aan het leren kennen. Ik doe regelmatig boodschappen in het winkelcentrum."