Berry Manschot traint jonge tafeltennissers.
Berry Manschot traint jonge tafeltennissers. Foto: Trudy Kroese

TTV Diemen schrijft veel jeugdleden in

DIEMEN - Tafeltennisvereniging Diemen heeft een prijs gekregen van de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB). De Diemense tafeltennisvereniging wierf in 2016 de meeste nieuwe jeugdleden van alle tafeltennisverenigingen in Nederland. De jeugdafdeling is in 2016 meer dan verdubbeld en groeide van 16 naar 38 jeugdleden.

TTV Diemen werkt hard om de jeugd enthousiast te maken voor de tafeltennissport. De prijs is dan ook een mooie opsteker voor de tafeltennisvereniging.

Boegbeeld van de jeugdafdeling van TTV Diemen is Berry Manschot. Hij mocht de prijs in ontvangst nemen tijdens het Nederlands Kampioenschap tafeltennis in Zwolle. Een groot deel van de Diemense jeugdleden was daarbij aanwezig.

Historie
De tafeltennisvereniging uit Diemen heeft een rijke historie. De vereniging werd in 1951 opgericht en vierde vorig jaar het 65-jarig bestaan. De vereniging telt momenteel zo'n 85 leden van wie er 38 in de jeugdafdeling uitkomen. Thuisbasis van de vereniging is Sportcentrum Wethouder F.B. Duran.

Berry Manschot geeft samen met onder anderen Patrick Ceelie tafeltennislessen aan leerlingen van de basisscholen in Diemen. Die lessen maken deel uit van de naschoolse activiteiten. Dit gebeurt in samenwerking met de Stichting Welzijn Diemen. Ook geeft Peter Ritz van TTV Diemen clinics aan leerlingen van de basisscholen. Tafeltennis is een sport die in Nederland steeds vaker wordt beoefend door liefhebbers die al iets ouder zijn. Dat TTV Diemen vorig jaar maar liefst 16 nieuwe jeugdleden heeft mogen inschrijven is een stimulans voor de vereniging.

Competitie
Berry Manschot: "Wij doen onze uiterste best om kinderen en jongeren voor tafeltennis te interesseren en 16 nieuwe jeugdleden is een mooi resultaat. De jeugdleden die al aardig kunnen tafeltennissen zijn meteen in een team ingedeeld dat competitie speelt. Wij hebben sinds kort twee twee extra jeugdteams. TTV Diemen neemt nu met zes jeugdteams deel aan de competitie."