Achter de vleugel, thuis in Diemen.
Achter de vleugel, thuis in Diemen. Foto: Trudy Kroese

Diemense jazzpianist Ramón Valle speelt in De Omval

DIEMEN - Jazzpianist Ramón Valle uit Diemen speelt op jazzpodia overal ter wereld, maar in Diemen speelde hij pas vorig jaar voor het eerst. Volgende week geeft hij met zijn vaste trio een concert in Theater de Omval. Met een gastoptreden van Jennie Lena, een primeur.

Ramón wordt wel een van de grootste hedendaagse pianisten genoemd. Hij werd geboren in Cuba, maar woont inmiddels al 20 jaar in Nederland. Vorig jaar vertelde hij in het DiemerNieuws dat hij ook graag eens in Diemen zou willen spelen. Diemen maakte daarop kennis met de muziek van de sympathieke Cubaan op het jazzfestival Duke op het Diemerplein.

Dit jaar viert Ramón zijn 20-jarig jubileum met een tour door Europa. Op Koningsdag speelt hij in de Nederlandse ambassade in Havanna. En op 22 maart speelt hij met zijn trio in Theater de Omval. Samen met Omar Rodriguez Calvo en Liber Torriente, beiden ook uit Cuba, speelt Ramón moderne jazz waarbij de Cubaanse ritmes onverwacht voorbijkomen. Ramón kijkt ernaar uit om in De Omval te spelen. "Ik heb er een kort optreden gegeven aan het begin van het theaterseizoen. Het is een mooi theater met een heel goede geluidstechnicus waar je als artiest een goed, ontspannen gevoel hebt. De piano in het theater heeft een ziel, dat is heel belangrijk."

Speciaal voor dit concert in Diemen komt special guest Jennie Lena mee. "Ik zag haar optreden in 'The Voice of Holland' en was zo verrast. Zij kan goed zingen en brengt iets extra's in de liedjes. Daarom heb ik haar gevraagd om erbij te zijn. Ik ben zo blij dat ze komt. En wie weet is dit wel het eerste van meer concerten samen."

Op het programma van 22 maart nummers die Jennie Lena vaak zingt en composities van Ramóns laatste cd, 'Take Off'. Kaarten reserveren kan via theaterdeomval.nl.